Abu Dhabi Championship: Luiten duikelt in klassement waar McIlroy de leiding pakt

Met drie bogeys een dubbel en drie birdies is Joost Luiten zijn derde ronde met +2 geëindigd. Zijn drie onder voor de wedstrijd brengt hem op de gedeelde 37e plaats na de derde dag van het Abu Dhabi Championship. Er was op de derde dag ook een hole-in-one en wel van Alexander Levy op de 15e. 

Rory McIlroy komt na dag drie naar een voorsprong van één slag op Tyrrell Hatton.  Een hole-out voor eagle op de 10e zorgde ervoor dat Rory McIlroy na dag drie in Abu Dhabi aan de absolute leiding gaat. Tyrrell Hatton en Tommy Fleetwood zijn de belangrijkste rivalen voor de openingstitel van de European Tour van dit seizoen.

 McIlroy zal dus met een kleine voorsprong op Hatton de laatste ronde ingaan van het Abu Dhabi HSBC-kampioenschap.  De Noord-Ier die zijn tweede ronde op zaterdagochtend in par voltooide wist met een derde ronde van 67 alleen de leiding te nemen.

Hatton, Tommy Fleetwood en Rafa Cabrera Bello hadden allemaal de leiding in verschillende stadia van een intrigerende zaterdag op de Abu Dhabi Golf Club. Justin Thomas pakte een vroege vlucht terug naar de Verenigde Staten nadat hij de laatste hole van zijn tweede ronde een dubbel bogey had gemaakt en de cut miste met één slag.

Thomas vond twee keer zand vond op zijn laatste hole en had zo vier slagen om de green te halen.  Met een vreselijke drie-putt betekende dat het einde van een turbulente week voor de wereld nr. 3.

Hatton bleef er zeker van om als beste uit de bus te komen in zijn duel met Rory McIlroy in Abu Dhabi, maar hij was gefrustreerd toen hij op dag drie van één voor naar één achter ging. Hij kwam binnen met ronde van 71 slagen die hem op dag vier op een regelrechte tweede plaats brengt, voor Fleetwood, die de strijd aanging met een mooie serie van vier birdies in vijf holes rond de turn.

“Ik speelde vandaag gewoon solide”, zei Fleetwood, winnaar in 2017 en 2018. “Ik had het grootste deel van de ronde de controle over mijn clubs en als er dan ook nog een paar lange putts vallen kan je alleen maar gelukkig zijn.”

https://youtu.be/qKVXpRl4Pz0