Abu Dhabi Championship: Tyrrell Hatton neemt voorlopig de leiding

Met 5-onder wist Joost Luiten eenvoudig de cut halen in het Abu Dhabi Championship. De 35-jarige Nederlander moest er vroeg uit om eerst zijn resterende 7 holes van zijn eerste ronde te kunnen eindigen en kon daarna bijna direct aan zijn tweede beginnen. Met 69 en 70 slagen zal Luiten een goede uitgangspositie hebben voor een top 10 positie. 

Ook op de tweede dag konden veel spelers die in de middag waren gestart niet hun ronde afmaken een van hun de Engelsman Tyrrell Hatton. De 29-jarige Hatton staat met 12-onder bovenaan het klassement maar moet nog 5 holes uitspelen op zaterdagochtend. 

Hatton was vijf onder voor zijn ronde met vijf holes te gaan toen door de invallende duisternis het spel net voor 18.00 uur lokale tijd (GMT) stopte. Rory McIlroy slaagde er niet in zijn openingsronde 64 te repliceren en was één over par met nog vier holes te gaan. Romain Langasque en Jason Scrivener die wel hun tweede ronde al uit konden spelen en Jazz Janewattananond kwamen ook naast McIlroy op de tweede plaats op zeven onder par te staan.

“Ik ben op dit moment duidelijk in een geweldige positie”, zei Hatton. “Het was zeker moeilijk daarbuiten, dus ik ben heel blij dat ik vijf onder ben. Er waren een paar par-putts tegen het einde van mijn ronde, zo leuk om ze te holen.” Hij zal zaterdagochtend terugkeren om zijn ronde net als onder andere McIlroy af te ronden. 

Een bogey-vrije 67 tilde Tommy Fleetwood in de top-10 net als Matt Wallace maar hij moet nog zes holes te spelen.

Wereldnummer 3 Justin Thomas, die naast McIlroy speelde, was twee onder voor zijn ronde na 14 holes, met titelverdediger Lee Westwood op drie onder voor de week na back-to-back bogeys op zijn laatste laatste twee holes van de dag.

Het spel wordt op zaterdag om 7.30 uur lokale tijd hervat (3.30 uur GMT), met een start van twee tees voor de derde ronde en spelers gaan in drie ballen van start.

European Tour: Joost Luiten naar 5-onder in Abu Dhabi

European Tour: Rory McIlroy leidt in Abu Dhabi