DP World Tour

European Tour: Rory McIlroy leidt in Abu Dhabi

update 7.30 22-01-21 Met zijn laagste ronde ooit op de golfbaan van de Abu Dhabi Golf Club van 64 slagen heeft Rory McIlroy de leiding genomen in het Abu Dhabi HSBC Championship. 

Veel spelers, met daarin ook Joost Luiten, konden hun eerste ronde niet uitspelen omdat het snel donker werd. Zij moeten morgenochtend terug naar de golfbaan om deze eerste ronde af te maken voordat zij kunnen beginnen aan hun tweede. Luiten kwam tot de 11e hole en staat 3-onder voor zijn ronde maar moet dus op vrijdag eerst nog 7 holes uitspelen. Tyrrell Hatton staat voorlopig tweede met 7-onder. Luiten wist op vrijdagochtend zijn ronde te eindigen op 3-onder na een reeks van parren op zijn resterende holes.

De viervoudige major kampioen McIlroy eindigde eerder vier keer eerder op de tweede plaats en werd drie keer derde in de laatste 9 keer dat hij meedeed in dit toernooi. 

De Race to Dubai kampioen Lee Westwood en titelverdediger opende met 69 slagen in het toernooi. McIlroy speelde samen met Westwood en de wereld nummer drie Justin Thomas.

Fabrizio Zanotti staat gedeelde derde met 6-onder met een slag minder dan Rafa Cabrera Bello en Romain Langasque. De Fransman wist op de laatste 4 holes 3 birdies te maken.  Matt Wallace staat in groepje spelers op 4-onder. Thomas, de hoogst genoteerde speler in het toernooi, kwam met 73 slagen van de golfbaan.

Luiten wist tot nu toe in zijn ronde met een birdie en een eagle de fouten van zijn kaart te houden. Zijn 3-onder brengt de Hollander voorlopig op de gedeelde 10de plek.