Quinta do Lago derde meest Instagrammable golfbaan ter wereld in Forbes

In Forbes verscheen recent een lijst van de 30 meest Instagramwaardige golfbanen ter wereld. Nu we onze reisplannen even moeten uitstellen, vinden we het leuk om virtueel door social media te reizen. Surprizeshop, een online shop voor vrouwelijke golfers, spotte deze trend en stelde een lijst samen van de 30 meest geliefde golfbanen ter wereld aan de hand van het gebruik van hashtags en het aantal geposte beelden.

Een fantastische lijst voor golfers om post-covid mee aan de slag te gaan. Op nummer drie van de bucket list prijkt Quinta do Lago in de Portugese Algarve met maar liefst 70.927 prachtige beelden om onmiddellijk te vertrekken, wanneer dit eenmaal mogelijk is. Het volgt hiermee op de voet de befaamde Augusta National Golf Club in Georgia en op nummer één staat de Royal County Down Golf Club in Noord-Ierland.

De drie golfbanen van Quinta do Lago – North, South en Laranjal – werden meermaals bekroond als de beste in Portugal en Europa. In 2020 mocht het resort de Editors’ Choice Award voor ‘Best Resorts in Continental Europe 2020’ ontvangen uit handen van Golf Digest. In de World Golf Awards werd Quinta do Lago genomineerd in de categorie ‘Europe’s Best Golf Venue 2020′ en de South golfbaan werd genomineerd in de categorie ‘Portugal’s Best Golf Course 2020’.


Gedurende ruim 48 jaar heeft Quinta do Lago een stevige reputatie opgebouwd in de internationale wereld van golf. Het resort heeft uitzonderlijke golffaciliteiten van wereldklasse toegevoegd, zoals de Paul McGinley Golf Academy en het enige TaylorMade Performance Centre in Zuid-Europa, buitengewone troeven die Quinta do Lago een plaats verzekeren in de golfelite op wereldvlak. Momenteel ondergaat de South Course, het kroonjuweel van Quinta do Lago, een renovatie voor een budget van 7 miljoen euro.

​OVER Quinta do Lago

Quinta do Lago is het meest prestigieuze golf- en villaresort van Portugal en al 48 jaar een vaste waarde. Het resort ligt op een geprivilegieerde en felbegeerde plek bij de Atlantische Oceaan in Zuid-Portugal, midden het natuurgebied en de golfterreinen, op 15 minuten van de luchthaven van Faro en op 2,5 tot 3 uren vliegen van Brussel en Amsterdam.

Quinta do Lago biedt de meest complete en familievriendelijke lifestylebeleving dankzij een aanbod van luxueuze vakantievilla’s waar vakantie echt vakantie is, drie golfterreinen van wereldklasse, het weergaloze natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, watersporten, het ultramoderne sportcentrum The Campus, verfijnde restaurants, het boetiekhotel The Magnolia Hotel en, niet in het minst, de nabijheid van de stad Faro met zijn authentieke stadscentrum en tal van kleine dorpen vol Portugese flair.

Quinta do Lago beheert op uiterst professionele wijze een ongelooflijk portfolio villa’s en appartementen dankzij de jarenlange ervaring in het resort. Het team zorgt voor een naadloze service van aankoop over ontwerp, bouw, tuinaanleg en interieur tot het uitgebreide aanbod Resort Services. Quinta do Lago ontzorgt bewoners compleet wat betreft veiligheid, inrichting, onderhoud, verhuur, entertainment en nog veel meer. Naast het kopen is het ook mogelijk om een villa of een appartement te huren in Quinta do Lago.

Quinta do Lago kreeg het “Clean & Safe” label dat Turismo de Portugal toekent aan aanbieders die voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Daarenboven ontving het resort ook het internationale “Safe Travels” label van de World Travel & Tourism Council voor het implementeren van hun strenge gezondheids- en hygiënevoorschriften.

De Algarve is een uitzonderlijke streek om te beleven dankzij 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige gouden zandstranden, wereldvermaarde golfterreinen, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking.

www.quintadolago.com