Sergio Garcia pakt met 8-onder de leiding in Zuid-Afrika, Joost Luiten par!

Met drie birdies een bogey en een dubbel bogey is Joost Luiten het NEDBANK GOLF CHALLENGE HOSTED BY GARY PLAYER begonnen. De Nederlander heeft met par 7 slagen achterstand op de leider Sergio Garcia (foto).

De Spanjaard Garcia die toch weer flink aan het regrippen is in zijn routine, soms zelfs 12 keer dat hij zijn grip los en vast pak, opende in Zuid-Afrika met een ronde van 64 slagen (-8). Garcia had 8 birdies in zijn ronde en wist zijn bogeys of erger te reduceren tot 0. Dat aan dit toernooi ook flink veel grote namen te vinden zijn heeft te maken met het aankomende grote event het DP WORLD TOUR CHAMPIONSHIP in Dubai. De beste 60 van de algemene ranking van de Europese Tour zal zich daarvoor kwalificeren.

Luiten staat nu nog 58e in de algemene ranking van de Europese Tour maar kan met een slechte prestatie in Zuid-Afrika gepasseerd worden en zo buiten de top 60 gaan vallen. De Fransman Benjamin Herbert, die het toernooi opende met een ronde van 69 slagen, valt nu nog buiten de top 60 met een 62e plaats maar kan dus met een goede eindnotering in het toernooi in Zuid-Afrika daar juist binnen komen.

Garcia die een aparte grip (foto) gebruikt tijdens het putten wist veel putts ook van redelijk afstand te maken.