Alleen Reinier Saxton door in Q-school European Tour

Reiner Saxton

Reiner SaxtonNa 4 dagen strijden om een plek bij de beste 95 spelers, om een verdere kwalificatie te mogen spelen, is alleen Reinier Saxton er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Europese Q-School. Op de golfbaan van de Las Colinas Golf & Country Club wist Saxton (foto) met 70, 66, 69 en 67 slagen op 12-onder te eindigden en pakte daarmee de 8e plek en zijn kwalificatie. De cut voor verdere kwalificatie kwam op 9-onder en dat betekende voor Lars van Meijel (-5) en Vince van Veen (+2) het einde van hun kwalificatie.

Maarten Lafeber had 1 slag teveel om zich naar de finale te spelen. De oud KLM Open winnaar kwam in actie op de golfbaan van het El EncĂ­n Golf Hotel in Alcala de Henares. De kwalificatie was helaas ook voorbij voor Max Albertus die met 6-onder 3 slagen teveel had. Op de baan van Alenda Golf in Alicante wisten Mike Toorop en Wil Besseling zich ook helaas niet te plaatsen voor de finale, zij eindigden met 3-onder en par op 3 en 6 slagen van de kwalificatie grens.

Reiner Saxton zal zich nu voegen bij de rest van de spelers die van 10 tot en met 15 november zullen strijden op de Lumine Golf Club.