Joost Luiten eindigt als gedeeld 23e in Turkije, Justin Rose wint na play-off

Joost Luiten is op de gedeelde 23e plaats geëindigd in het Turks Open. Met 70, 66, 69 en 70 slagen eindigde hij voor het toernooi op 9-onder par. Het toernooi werd beslist op de 18e hole toen Justin Rose en Li Haotong. De laatste sloeg als enige zijn bal in tweeën op de green waar Rose de bunker vond. Het bunker schot van Rose was goed en legde zijn bal op iets meer dan een meter van de cup. Haotong liet zijn putt ruim te kort en moest als eerste zijn tweede putt maken maar miste. Rose had aan een par genoeg om het toernooi te winnen maar miste!

De twee moesten een play-off spelen en opnieuw werd de 18e het toneel van een spannend treffen tussen de twee. Haotong moest als eerste afslaan en met zijn driver in zijn hand en met een krachtige swing vond hij de linkerkant van de fairway. Rose pakte zijn houten 5 en vond ook de linkerkant van de fairway maar zo meter of 30 minder ver dan zijn medespeler. Rose tweede schot kwam nu prachtig op de green en rolde wat voorbij de hole maar had zeker een birdie kans. Ook Haotong sloeg zijn bal op bijna vergelijkbare afstand van de cup maar iets onder de hole.

Rose moest nu als eerste zijn putt maken maar miste hem net links van de hole maar maakte easy zijn par. Haotong kon nu voor het kampioenschap gaan putten maar ook hij miste hem maar had nog een flinke putt terug. Haoton nam niet veel tijd en wat iedereen eigenlijk niet had verwacht hij miste hem! Rose won dus de wedstrijd en daarmee verdedigde zijn titel met succes.

Er was een uitstekende prestatie van de Belg Thomas Detry. Met 66, 70, 68 en 65 slagen (-15) eindigde hij op de gedeelde derde plaats. Zijn landgenoten Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters werden met 11 en 10-onder par gedeeld 14e en gedeeld 18e.