Sergio Garcia leidt ook na dag 2 in Zuid-Afrika, Joost Luiten naar +3

Het zat Joost Luiten zeker niet mee op de tweede dag van het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. De Nederlander wist 4 birdies te maken maar liep ook op tegen twee dubbel bogeys en nog eens drie bogeys. Met +3 voor zijn ronde en met zijn ronde van par op de eerste dag bezet hij nu de gedeelde 45e plaats.

Er waren wat hoge scores op 1 hole op de tweede dag zo wist de Engelsman Ross Fisher van 8-onder naar level par te komen door een 9 op een par 4 te maken en wel de 15e te maken en af te sluiten met 3 bogeys op rij. De Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel wist later die score op hole 15 te evenaren, ook hij maakte een 9 op deze par4.

Wie dubbel bogey of erger vrij bleef was de Spanjaard Sergio Garcia. Hij bleef aan de leiding met 9-onder par. Garcia had een goede eerste 9 holes met 4 birdies en een bogey. Op zijn tweede negen werden dit drie bogeys en slechts 1 birdie waardoor hij zijn ronde op 1-onder wist te eindigen.

De laagste ronde werd door de Belg Thomas Detry gemaakt. Met 66 slagen, 7 birdies 1 bogey, eindigde hij zijn ronde en klom daardoor naar de gedeelde 8e plek. Met 3-onder heeft hij nog wel 6 slagen achterstand op Garcia.

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen is Garcia op 1 slag genaderd. Hij staat met 8-onder tweede in het klassement. De Fin Mikko Korhonen staat derde op 6-onder.

Luiten die nu nog 58e in de algemene ranking van de Europese Tour staat kan daar nog buiten gaan vallen. Als de spelers die nu onder hem staan in de ranking veel beter weten te presteren kunnen zij hem buiten de top 60 laten eindigen. De beste 60 spelers van de algemene ranking van de Europese Tour mogen in Dubai voor flink wat prijzengeld gaan spelen.