Sergio Garcia leidt nog steeds in Zuid-Afrika, Joost Luiten naar +1

Joost Luiten heeft na de derde dag van het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika de gedeelde 28e plaats bereikt. De Nederlander wist dit keer met 6 birdies 2 bogeys en een dubbel zijn ronde te eindigen op 2-onder. Met +1 voor het toernooi staat hij op 11 slagen verwijderd van de leider Sergio Garcia.

Wist de Engelsman Ross Fisher op de tweede dag met een 9 op een par 4 zijn score echt te verpesten nu kwam hij met 67 slagen, en de laagste ronde van de dag, van de baan en staat met 6-onder gedeeld 6e. Hij hij gisteren nog de laagste ronde van de dag op de derde dag zat hij er weer dichtbij. De Belg Thomas Detry wist dit keer met 68 slagen opnieuw te klimmen in het klassement en met 7-onder deelt hij samen met Lee Westwood en Mikko Kornhonen de derde plaats.

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen heeft 2 slagen achterstand op Garcia. Hij ging op de derde dag rond in par en bleef zo met 8-onder tweede in het klassement.

De andere Belg in het toernooi, Nicolas Colsaerts, kwam met 70 slagen op 2-onder en staat daarmee gedeeld 11e.

Wie even de weg kwijt was of liever gezegd de fairways van de golfbaan was Marcus Kinhult. De Zweed liet op de derde dag de hoogste score noteren en wel van 83 slagen. In zijn score onder andere 3 dubbel bogeys.