Lee Westwood pakt de overwinning in Zuid-Afrika, Joost Luiten eindigt als 27e

Toch nog een aardige cheque voor de Nederlander Joost Luiten in het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. Met een gedeelde 27e plaats kon hij een cheque mee naar huis nemen van ruim 57.000 euro. Luiten eindigde voor het toernooi op level par.

Wat zal Ross Fisher zich op zijn achterhoofd krabben. De Engelsman verloor tijdens de tweede ronde zomaar 8 slagen op 4 holes en laten die nou net ervoor gezorgd hebben dat hij geen overwinning boekte. Met 6-onder voor het toernooi eindigde hij op 7 slagen van de winnaar Lee Westwood (foto).

Westwood had op de laatste dag een evenaring van de laagste ronde van het toernooi die eerder door Sergio Garcia was gemaakt op de eerste dag, namelijk 64 slagen. Die ronde zorgde ervoor dat hij naar de nummer 1 plek steeg met een eindscore van 15-onder par.

Sergio Garcia werd tweede met 12-onder. De Spanjaard kwam op de laatste dag binnen met 70 slagen. De Belg Thomas Detry speelde een super wedstrijd en eindigde op 6-onder par. Met een 7e plek verdiende hij bijna 200.000 euro. Zijn landgenoot Nicolas Colsaerts moest het doen met een een gedeelde 35e plaats en verdiende iets meer dan 46.000 euro.