Wat maakt Zuid-Afrika een van de beste golfbestemmingen in de wereld?

Het hele jaar door zon gecombineerd met adembenemende landschappen en een spectaculair dierenrijk maken Zuid-Afrika een mekka voor golfliefhebbers.

Reis doorheen Zuid-Afrika en je zult al snel verschillende groene en glooiende fairways tegenkomen. Dit prachtige land is het thuisland van enkele van de beste spelers in de wereld: Ernie Els, Bobby Locke en Gary Player en biedt een enorme keuze voor golfspelers.

“We vertellen golfspelers altijd om de andere aspecten van hun reis naar Zuid-Afrika niet te vergeten: de natuur, landschappen en monumenten die dit land zo gedenkwaardig maken. De eerste aanblik van een leeuw in het wild is net zo spannend als een ‘hole in one’, ” zegt directeur van SW Afrika Henk Graaff.

Graaff raadt de beste combinaties voor vakantiegangers die én een fantastische golf vakantie willen én ook van de rest van het land willen genieten.

4724 Speel een rondje golf tussen de wilde dieren

Sla af terwijl een kudde nijlpaarden nonchalant voorbij snelt. Dit is de realiteit op vele Zuid-Afrikaanse golfbanen, vooral in de buurt van natuurreservaten.

Omdat veel Zuid-Afrikaanse golfbanen een grens delen met de plaatselijke natuurgebieden, kun je je eraan verwachten dat zebra’s, duikers, nyala’s en wrattenzwijnen nieuwsgierig toekijken terwijl jij speelt.

De Kruger en Golf Safari Combo is de perfecte reis als je een safari met een golfvakantie wilt combineren.

Voor wie is deze vakantie? Golfers die ook graag wilde dieren willen zien.

De beste fairway? Skukuza GC is een niet-omheinde golfbaan waar nijlpaarden, impala’s, nyala’s, wrattenzwijnen, zebra’s en bavianen graag toekijken.

Het hoogtepunt? De Big 5 zien.

Golf of wijn? Beide graag!

De wijnlanden van Zuid-Afrika mogen zeker niet worden gemist. Maak ’s ochtends een ritje op de door Peter Matkovich ontworpen golfbaan De Zalze en drink’ s avonds een lekker glaasje wijn.

De Zalze Golf Club biedt de volledige wijnlanden-ervaring en heeft een geweldige golfbaan met fantastische uitzichten vanop elke van de 19 holes alsook heerlijk eten en uitstekende wijnen.

Gedurende de negendaagse Golf en Wijnlanden combo kun je de beste bezienswaardigheden die Kaapstad te bieden heeft zien en beleven: van de V&A Waterfront tot Tafelberg en Robbeneiland.

Voor wie is deze vakantie? Golfers met een passie voor uitstekende wijnen.

De beste fairway? Royal Cape GC, de oudste golfbaan van Zuid-Afrika, dateert uit 1885.

Het hoogtepunt? Verse, lokale gerechten en uitgebreide wijnproeverijen.

De ultieme golfuitdaging: de Extreme 19th

Elke zichzelf respecterende golfspeler moet – minstens één keer in zijn/haar leven de uitdaging aangaan van de Extreme 19th in het Legend Golf & Safari Resort. Dit is de langste Par 3 ter wereld (400 m horizontale afstand) en gaat gepaard met een daling van 430m van tee naar green.

De enige manier waarop spelers de tee-off kunnen bereiken is per helikopter. De overige 18 holes van het Legend Golf & Safari Resort zijn ontworpen door 18 verschillende toonaangevende golfspelers.

Dit golfterrein bevindt zich binnen de Entabeni Safari Conservancy in de malaria-vrije Waterberg regio van de Limpopo provincie.

Voor wie is deze vakantie? Voor golfspelers die graag wilde dieren zien zonder zich te moeten bekommeren over het nemen van malaria tabletten.

De beste fairway? Extreme 19th in het Legend Golf & Safari Resort

Het hoogtepunt? De helikopter rit naar de tee-off.

Zon, zee en een rondje golf

Met zijn warme zeewater en gematigde winters is Durban een ideale bestemming voor Afrikaanse strandvakanties. De tiendaagse KwaZulu Natal Golf Package biedt voldoende tijd om te genieten van de zon en alsook van enkele van de beste attracties die de stad te bieden heeft, zoals uShaka Marine World, Moses Mabhida Stadium, Suncoast Casino en de Botanische Tuinen.

In het noorden van Durban vind je de Zimbali GC onderworpen door Tom Weiskopf en de Prince’s Grant GC.

Voor wie is deze vakantie? Golfspelers die tevens zonaanbidders zijn.

De beste fairway? De Durban Country Club, met zijn kenmerkende derde hole, is uitgeroepen geweest als een van de best van de wereld.

Het hoogtepunt? De pittige hit van je eerste lokale ‘Bunny Chow’.