Het eerste golfnieuws

Senior Tour: Clark verovert Costa Navarino!

foto door: Phil Inglis, Getty Images.

Clark Dennis nam route 66 om op stijlvolle wijze de zesde Legends Tour-overwinning van zijn carrière te behalen, terwijl hij Costa Navarino veroverde. De Amerikaan noteerde drie opeenvolgende rondes van 66 om een score van 17 onder par te registreren en de titel te winnen met vier slagen voorsprong op Scott Hend, die tweede werd.

Clark bevond zich in de laatste groep en begon de dag één slag achter de 36-holes leider Mikael Lundberg. Hij maakte een enkele birdie op de eerste negen holes en bereikte de turn met 35 slagen.

Echter, Clark gaf gas na de turn met birdies op de 11e en 12e holes, en sloot af met een geweldige reeks van drie birdies in de laatste vier holes, inclusief een indrukwekkende putt van meer dan 6 meter op de laatste hole.

Hij noteerde slechts één verloren slag de hele week en toonde een constante prestatie bij Costa Navarino. Zijn overwinning werd extra bijzonder doordat zijn vrouw Vickie bij hem was en zijn jongste zoon, Philip, de hele week zijn caddie was.

“Het voelt geweldig, we hebben een fantastische tijd gehad deze week. Het is waarschijnlijk de beste locatie waar de Legends Tour is geweest sinds ik op de Tour ben, en dat is nu acht jaar. Het was geweldig om mijn vrouw Vickie hier te hebben en mijn jongste zoon Philip als caddie.

“Dit is zijn derde overwinning als caddie, dus we hebben gewoon een geweldige tijd gehad. Het is onbeschrijfelijk, weet je, op onze leeftijd weten we niet hoeveel van deze momenten we nog zullen hebben, en om ze met mijn familie te kunnen delen, is geweldig.

“Die laatste negen holes waren gewoon zo goed als ik kan spelen, maar ik zag dat ik een voorsprong van drie slagen had en dat schudde me een beetje wakker omdat ik echt niet wist waar ik stond. Ik dacht: wacht eens even, heb ik echt drie slagen voorsprong?”

Het afsluiten in stijl met een lange birdieputt op de 18e hole voegde ook toe aan het overwinningsgevoel: “Om de Griekse fans enthousiast te maken, dat is geweldig. Het was geweldig om die putt te maken, ik verwachtte zeker niet dat hij erin zou gaan, dus het was een bonus dat hij erin ging.

“Het behalen van de zesde overwinning is echt goed en ik kijk nu uit naar de rest van het jaar!”

Clark’s zoon Philip, 24, kreeg een echte kick van het caddiëren voor zijn vader deze week, de derde keer dat ze samen een toernooi hebben gewonnen: “Het was geweldig, weet je, deze plek is gewoon prachtig. Ik heb dit een paar keer eerder gedaan, maar het is een tijdje geleden – de laatste keer dat hij won met mij als caddie was in 2018 in Duitsland, dus het was geweldig om weer voor hem te caddiëren en samen te winnen.

“Het is gewoon geweldig, de adrenaline die je voelt tijdens de laatste negen holes als je realiseert dat hij de leiding heeft en echt een kans maakt, dat is gewoon zo speciaal.”

Clark’s vrouw Vickie keek toe, hoewel het niet altijd gemakkelijk voor haar was op de laatste dag toen hij in de race was: “Het is erg leuk, hij is leuk om naar te kijken als hij in vorm is. Het is zenuwslopend, hij heeft geen idee hoe het voelt vanaf deze kant, aan het einde kon ik gewoon niet meer kijken! Als hij in vorm is, komt hij echt in een goede flow, dus het was leuk.”

Ze was ook trots om haar zoon Philip als caddie te zien en deze overwinning als familie samen te vieren: “Het is gewoon extra speciaal, het is zo leuk, Philip houdt van geschiedenis, hij is een echte geschiedenisliefhebber – ik vroeg Clark of Philip hem had geholpen en hij zei: ‘Natuurlijk, hij hield me zo kalm omdat hij alleen maar over de geschiedenis van de slag bij Navarino wilde praten en me alle feiten vertelde’, dus ik denk dat dat Clark eigenlijk heeft geholpen om niet te veel aan golf te denken.

“Ik wou dat onze andere twee zonen hier hadden kunnen zijn, maar de een zit in een pilotenopleiding en de ander is caddie op de PGA Tour. We gaan morgen de Akropolis zien, we kunnen niet wachten om het te zien – en na dit alles, houden we echt van Griekenland!”

Overnachtingsleider Mikael Lundberg zou een laatste ronde van 73 spelen en zakte naar een gedeelde derde plaats, maar hij was de eerste die zijn speelpartner op de 18e hole feliciteerde.

De Zweed had vier verloren slagen in zijn laatste ronde, wat te veel was om te overbruggen. Hij eindigde de week in een viervoudige gelijke stand voor de derde plaats met James Kingston (66, 70, 67), Greg Owen (66, 71, 66) en Adilson da Silva die twee rondes van 69 noteerde tijdens de eerste twee dagen, gevolgd door een nieuw baanrecord van 65 om zijn week af te sluiten.

Scott Hend begon zijn week met een 60 op de Bay Course en zou afsluiten met een zondagse 66, maar het was de ronde van 76 in ronde 2 op de International Olympic Academy Golf Course die zijn titelkansen ruïneerde. Vier bogeys en twee dubbele bogeys verpestten zijn kaart en ondanks een sterk einde van de week, betreurde hij wat er de dag ervoor was gebeurd.

“Ik vond het erg moeilijk om me gisteren aan te passen na het spelen van de andere golfbaan, twee totaal verschillende golfbanen. Ik verloor mijn swing een beetje en probeerde de grenzen te verleggen en werd daarvoor gestraft, ik verloor gisteren vier ballen! Dus het was niet de ideale tweede ronde, maar tenminste kwam ik vandaag terug en probeerde ik mezelf te herpositioneren om hoog te eindigen in het veld.

“Ik heb nog steeds dezelfde werkethiek – ik doe nog steeds wat ik doe en speel de golfbaan zoals ik wil spelen. Als een score goed genoeg is, wint het. Het is hier best competitief – deze jongens kunnen nog steeds echt goede scores neerzetten. Drie rondes is een beetje een sprint, dus als je langzaam start, heb je veel problemen. Dat is een groot verschil tussen vier rondes en drie rondes. Bij vier rondes kun je er een beetje in groeien en dan op gang komen. Maar bij deze moet je er meteen bovenop zitten.”

Het is echter een sterke start van het Legends Tour-seizoen voor de Australiër met twee tweede plaatsen (in dit evenement en in de Barbados Legends, georganiseerd door Ian Woosnam), terwijl hij nu op weg is naar de volgende twee Legends Tour-evenementen in de hoop zijn tweede titel op de Tour te behalen.

Het betekent dat de Australiër al een indrukwekkende voorsprong heeft aan de top van de MCB Road to Mauritius-ranglijst met 1.581,5 punten, bijna 600 punten voorsprong op Richard Green, die tweede staat. De overwinning brengt Clark Dennis naar de vierde plaats met 825 punten, net achter Peter Baker met 959,8 punten.

Clark Dennis is van plan om deze overwinning te vieren met een bezoek aan de Akropolis in Athene op maandag met zijn familie, voordat hij naar het Verenigd Koninkrijk gaat voor de Paul Lawrie Match Play, gepresenteerd door Petsure, bij Hanbury Manor Marriott Hotel & Country Club in Hertfordshire, dat plaatsvindt van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni.

David Ashington, algemeen manager van Costa Navarino Golf, zei: “Het was een waar genoegen en een voorrecht voor Costa Navarino om de Legends Tour en een wereldklasse line-up van spelers te mogen ontvangen voor Griekenland’s eerste grote professionele golftoernooi in 23 jaar.

“Het was een gedenkwaardige week voor iedereen die betrokken was bij Europa’s meest spectaculaire golfbestemmingen. Naast het spelen op twee van onze vier signature golfbanen, bood het evenement de mogelijkheid voor professionals, amateurs en hun families om te genieten van ons uitgebreide aanbod aan sport- en lifestylefaciliteiten en de beroemde Messiniaanse gastvrijheid.

“Costa Navarino heeft zoveel te bieden aan golfers, en we kijken ernaar uit om onze relatie met de Legends Tour de komende twee jaar verder te ontwikkelen.”

Costa Navarino, gelegen in Messinia in het zuidwesten van de Peloponnesos in Griekenland, maakt deel uit van het European Tour Destinations-netwerk. Het heeft zijn profiel verhoogd als een duurzaam gedreven bestemming in de Middellandse Zee en biedt een wereldklasse golfervaring op zijn vier 18-holes signature golfbanen.

Het Legends Tour-evenement werd gespeeld op twee van de banen van de bestemming – The Bay Course voor ronde één op vrijdag 7 juni en vervolgens de International Olympic Academy Golf Course voor rondes twee en drie op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni.

The Bay Course, een par-71 seaside course, meet 5.614 meter in lengte en is ontworpen door de legendarische golfarchitect Robert Trent Jones Jr. Het slingert door drie natuurlijke landschappen – Seaside, Canyon en Grove – en biedt opvallende contrasten, en speelt langs de historische baai van Navarino, voor een werkelijk memorabele golfervaring.

De International Olympic Academy Golf Course, bij Navarino Hills, biedt panoramische uitzichten op de historische baai van Navarino, de Ionische Zee en het omliggende platteland. Het meet 6.366 meter in lengte.

Gasten konden kiezen uit de vijfsterrenresorts van de bestemming voor hun verblijf: The Romanos,

een Luxury Collection Resort, W Costa Navarino, Mandarin Oriental, Costa Navarino en The Westin Resort Costa Navarino.