PGA Tour

Scottie Scheffler zet zijn dominante seizoen voort met een overwinning in het Memorial

Adam Hadwin naar het 152e Open

Scottie Scheffler heeft opnieuw gewonnen. Hij had een laatste ronde van 2-over-par 74 op de Muirfield Village Golf Club in Dublin, Ohio, tijdens het Memorial-toernooi 2024. Dat was genoeg om met één slag voorsprong te winnen, zijn 11e carrière titel op de PGA Tour.

De enige andere speler die de Players Championship in maart, de Masters in april en het Memorial in juni in hetzelfde seizoen won? Niemand minder dan Tiger Woods.

Na de laatste ronde met een voorsprong van vier slagen te zijn begonnen, verspeelde Scheffler een voorsprong van één slag voordat hij een par-putt op hole 16 maakte om zijn voorsprong uit te breiden naar twee en ondanks een onzekere finish hield hij Collin Morikawa tegen, die sloot af met 71, zijn vijfde top-5 finish dit seizoen. Scheffler eindigde met een totaal van 8-onder 280 over 72 holes, zijn vijfde overwinning in zijn laatste acht starts, waarmee hij de eerste werd die vijf keer won in een seizoen sinds Justin Thomas zeven jaar geleden en de eerste die vijf keer won voor de US Open sinds Tom Watson in 1980.

Scheffler begon met rondes van 67 en 68 slagen om de leiding na 36 holes te claimen en wist deze te vergroten met één slag ondanks een triple-bogey op zaterdag en een drie-putt bogey op 18. Hij tekende voor 71. De omstandigheden tijdens de laatste ronde bleven zwaar op een zonovergoten dag die de greens baksteenhard maakte. Met een gemiddelde score van bijna 75, leek het een beetje te veel op de US Open die een week te vroeg kwam.

Scheffler maakte twee bogeys op de eerste negen en slechts één birdie – op hole 6 – terwijl Adam Hadwin vroeg een beweging maakte voordat hij laat struikelde en alleen op de derde plaats eindigde (74). Hadwin plaatste zich wel voor het 152e Open en daar was de Canadees enorm blij mee.

Scheffler met 4 slagen voorsprong de laatste ronde in van het Memorial Tournament