PGA Tour

Scottie Scheffler pakt de leiding in Hawai maar Tyrell Hatton op 1 slag

In de weelderige omgeving van de Plantation Course bij Kapalua in Hawaii is de PGA Tour van start gegaan met een knaller tijdens The Sentry, waar Scottie Scheffler en Tyrrell Hatton de show stalen in een meeslepende tweede ronde.

Scheffler, ’s werelds nummer 1, nam de leiding na een schitterende negen-onder ronde, waardoor hij met een totaal van 16-onder 130 een voorsprong van één slag pakte. Maar het was de briljante Engelsman Hatton die de harten van de toeschouwers veroverde met een adembenemende 11-onder 62, slechts één slag achter de leider.

“Als je de bal niet op de juiste plaatsen weet te plaatsen, kunnen de problemen zich opstapelen. Je moet gewoon de druk erop houden”, verklaarde Hatton na zijn opmerkelijke ronde.

Het hoogtepunt van Hatton’s spel was ongetwijfeld zijn epische eagle op de achttiende hole, waar hij bijna 97 voet verwijderd was van de pin voor zijn derde slag. Zijn putt kreeg precies genoeg snelheid om de cup te vinden, waarmee hij zijn ronde op weergaloze wijze afsloot.

Ondanks Hatton’s schittering waren er nog andere spelers die de krantenkoppen haalden. Brendon Todd en Sungjae Im klommen naar 15-onder, gelijk met Hatton, terwijl Viktor Hovland, de winnaar van de vorige FedEx Cup, zich op de gedeelde vijfde plaats nestelde na een solide 67 op vrijdag.

De Sentry, het inaugurale evenement van het PGA Tour-seizoen 2024, trok alleen de top 50 van vorig seizoen’s FedEx Cup play-offs en winnaars van eerdere toernooien aan. Met een field van dit kaliber en geen cut na 36 holes, belooft dit toernooi een ware strijd te worden tot de laatste putt valt.

Het prachtige speelveld van Kapalua biedt de ideale achtergrond voor dit golfspektakel, waar de top van het klassement zich laat gelden en de spanning ongekend hoog is. De komende dagen beloven een voortzetting te worden van deze onvergetelijke golfdemonstratie op Hawaï’s weelderige groene banen.

Sahith Theegala leidt na de eerste ronde van het seizoenopenings toernooi van de PGA Tour de Sentry in Hawaï