PGA Tour

Chris Kirk leidt met vastberadenheid in The Sentry

In een golfspel dat de harten sneller doet slaan en de spanning tot het uiterste drijft, staat Chris Kirk stevig aan de top na een meeslepende derde ronde bij The Sentry, de glinsterende seizoensopener van het PGA Tour-seizoen 2024. Met een onverschrokken mentaliteit en een spel dat zijn concurrenten doet duizelen, heeft Kirk met een voorsprong van één slag zijn stempel gedrukt op dit ongelooflijke toernooi in Hawaii.

*”Je kunt hier zeker niets beschermen,”* verklaarde Kirk met een glimlach die zijn vastberadenheid verborg. *”Als het zo’n shootout is en de scores zijn heel laag, blijf je gewoon agressief en doe je gewoon je ding. Ik kan geweldig spelen en iemand anders kan iets beter spelen. Maar dat is het spel.”*

De Amerikaanse sensatie Kirk ontpopte zich als een ware meester van de baan door acht birdies te slaan, en slechts een bogey toe te staan, wat resulteerde in een indrukwekkende derde ronde van 66 slagen. Deze fenomenale prestatie gaf hem een voorsprong van een slag in The Sentry in Maui, terwijl zijn landgenoot en 21-jarige linkshandige Akshay Bhatia met 20-onder tweede staat (video onder).

Maar het toernooi kent meer spelers die strijden om hun plaats aan de top. Wereld nummer 1 Scottie Scheffler, eerder de leider, moest terrein prijsgeven met een ronde van 71 slagen, en staat nu drie slagen achter Kirk. Ondertussen zagen we Tyrrell Hatton, na zijn glorieuze ronde van 62 op vrijdag, terugvallen naar een gedeelde 14e plaats met nog eens twee slagen extra.

The Sentry, het magnifieke startschot van het PGA Tour-seizoen 2024, verwelkomde enkel de top 50 van de FedEx Cup-play-offs van vorig seizoen, naast enkele spelers die een toernooi hebben gewonnen. Met geen 36-holes cut is dit toernooi een ware uitdaging voor de elite van het golf.

Opmerkelijk afwezig is de verdedigende kampioen Jon Rahm uit Spanje, die zijn loyaliteit heeft verplaatst naar LIV Golf, en dit jaar niet aanwezig is bij The Sentry, maar zijn aanwezigheid in voorgaande jaren blijft een heldere herinnering aan zijn dominante spel.

Het golfspel bij The Sentry blijft spannend en onvoorspelbaar, met Kirk die vastbesloten is om zijn voorsprong te behouden te midden van een competitief veld dat elk moment klaarstaat om te schitteren op de prachtige baan in Maui.

Scottie Scheffler pakt de leiding in Hawai maar Tyrell Hatton op 1 slag