PGA Tour

Sahith Theegala leidt na de eerste ronde van het seizoenopenings toernooi van de PGA Tour de Sentry in Hawaï

Sahith Theegala staat aan kop van een sterk deelnemersveld na de eerste dag van het seizoensopeningsevenement van de PGA Tour de The Sentry in Hawaï. Theegala staat negen slagen onder par na de openingsronde, met vijf spelers Collin Morikawa, Camilo Villegas, Sungjae Im, Jason Day en Viktor Hovland op één slag achter hem.

Theegala maakte zijn tiende birdie van de dag op de par-vijf 18e hole om op het laatste moment voorbij een sterrenbezaaid veld te gaan en de alleen de leiding te nemen in Maui, Hawaï.

Theegala, een 26-jarige die zijn eerste toernooizege behaalde in september vorig jaar in het Fortinet Championship, noteerde zes opeenvolgende birdies tussen de 10e en 15e holes op donderdag.

Morikawa en Villegas stonden gingen vroeg in de middag aan kop in het clubhuis. Morikawa maakte een eagle op de par-vijf negende hole te midden van een foutloze prestatie, en de 41-jarige Villegas had zeven birdies en een bogey in zijn tweede negen holes.

Hovland, de verdedigende FedEx Cup-kampioen, kwam laat op gang door vijf onder par te gaan in zijn laatste zeven holes.

Hovland noemde zijn ronde “vrij rommelig vanuit een swing standpunt, maar ik ben erg blij met de score. Wist wat putts te maken en hield het echt relatief stressvrij.”

Nog meer sterren loeren op twee slagen achterstand op zeven onder 66: ’s werelds nummer 1 Scottie Scheffler, Jordan Spieth, Patrick Cantlay, Xander Schauffele en Argentinië’s Emiliano Grillo.

De PGA Tour is teruggekeerd naar een seizoen binnen hetzelfde kalenderjaar, waarmee het zijn voormalige ‘wraparound’-schema heeft verlaten dat het seizoen in de herfst begon en doorging tot de volgende zomer.

Het evenement stond eerder bekend als het Sentry Tournament of Champions en was alleen beschikbaar voor spelers die het voorgaande seizoen op de tour hadden gewonnen.

Vanaf nu is het open voor de top 50 finishers in de vorige FedEx Cup-stand, samen met iedereen die dat jaar een toernooi heeft gewonnen. Het veld bestaat uit een recordaantal van 59 deelnemers, zonder cut.

Een opmerkelijke afwezige is de winnaar van de Sentry in 2023, Jon Rahm. De Spaanse tweevoudig majorwinnaar zorgde voor opschudding in de sport toen hij vorige maand zijn loyaliteit verlegde van de PGA Tour naar LIV Golf.

Rahm won vorig jaar dit evenement met Morikawa als runner-up. De Canadees Mackenzie Hughes werd alleen toegelaten tot het Sentry-veld omdat zijn FedEx Cup-finish werd opgeschoven van nr. 51 naar nr. 50 nadat de PGA Tour Rahm had geschorst. Hughes opende met een vijf-onder 68.