Het eerste golfnieuws

Bondscoach Lafeber vertrekt en Mike Toorop pakt flink wat prijzengeld in trackman toernooi!

maarten lafeberHet nieuwe jaar begint met golfnieuws dat de golfgemeenschap in Nederland verrast. Na een onderzoek naar zijn gedrag is Maarten Lafeber niet langer werkzaam als bondscoach bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De NGF heeft op Oudjaarsdag aangekondigd dat Lafeber niet in lijn handelde met de gewenste omgangsvormen binnen de organisatie. Deze stap volgt op het eerdere ontslag van Jeroen Stevens, waarbij verdenkingen niet bewezen konden worden.

Opwindende Start van PGA Tour in Hawaii

Hoewel de European Tour nog een week op zich laat wachten, trapt de PGA Tour het nieuwe jaar af in Hawaii met het opwindende toernooi The Sentry, gespeeld op de Plantation Course in Kapalua. De deelnemerslijst belooft veel goeds met namen als Ludvig Alberg, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Scottie Scheffler en Viktor Hovland. De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit spannende evenement.

Mike Toorop Triomfeert op de NEXT Golf Tour

Terwijl de grote namen zich voorbereiden op de grote evenementen, heeft de Nederlander Mike Toorop indruk gemaakt op de NEXT Golf Tour. In een toernooi dat gebruikmaakt van Virtual Golf met behulp van Trackman, behaalde Toorop een gedeelde derde plaats samen met de Zweed Adam Blommé. Dit leverde hen beiden een aanzienlijk bedrag op van maar liefst 10.806 euro! De wedstrijd vond virtueel plaats van 8 tot en met 17 december op de Medinah Country Club, met maar liefst 818 deelnemers.

Het lijkt erop dat het nieuwe jaar voor de golfsport al behoorlijk spannend begint, met verschuivingen in leiderschap en opwindende prestaties op verschillende tours.