PGA Tour

Scottie Scheffler blijft foutloos in Tour Championship

Created with GIMP

Scottie Scheffler heeft vijf slagen oorsprong op Xander Schauffele en zes op Matt Fitzpatrick na de eerste ronde van het Tour Championship. Rory McIlroy had een eagle en acht birdies in een bewogen openingsronde van 67 slagen maar maakte ook een triple bogey en vier bogeys!

Scheffler versterkte zijn hoop op een overwinning van de FedExCup door zijn voorsprong in het Tour Championship uit te breiden. Hij begon de seizoensfinale van de PGA Tour op 10 onder en met een twee slagen voorsprong op zijn naaste uitdager, om vervolgens zijn voorsprong verder uit te breiden met een eagle en vier birdies en een eenzame bogey om met ​​vijf-onder,65 slagen, zijn ronde te eindigen.

De regerend Masters-kampioen (foto) maakte een birdie op zijn laatste drie holes en schoof op naar 15-onder en liep zo verder weg van zijn naaste uitdager Xander Schauffele, die met een openingsronde van 66 slagen begon. De Engelsman Matt Fitzpatrick staat nu derde na een bogey vrije ronde van 64 slagen.

Verdedigend FedExCup-kampioen Patrick Cantlay staat op een gedeelde vierde plaats.

“Ik kijk niet naar leaderboards, ik kijk niet naar al die andere dingen”, zei Scheffler. “Ik behandel het als een vierdaags evenement en net als elk ander evenement ga ik eropuit om mezelf in een positie te brengen om het toernooi te winnen.”

Rory McIlroy zegt dat op de eerste dag van het Tour Championship dit jaar de vreemdste zes holes van zijn leven waren na een verschrikkelijke start.

De Noord-Ier sloeg zijn eerste tee-shot out of bounds op weg naar een triple-bogey en liet nog een slag vallen opj de volgende, om vervolgens een chip-in eagle te maken op de par-vijf zesde en acht birdies toe te voegen in een opmerkelijke eerste ronde van 67 slagen dat slechts vier holes in par bevatte.

“Niet de ideale manier om te beginnen, maar ik ben trots op hoe ik daarvan ben teruggekomen”, zei McIlroy. “Ik zou al blij zijn geweest als ik na de eerste paar holes weer op gelijke hoogte was gekomen, maar drie onder maken was geweldig.”