DP World Tour

Joost Luiten start uitstekend in Zwitserland met een gedeelde 5e plaats

Alle Nederlanders onder par in het Omega European Masters. De golfbaan van de Crans-sur-Sierre Golf Club ligt de Nederlanders wel. In Crans Montana in Zwitserland wisten Joost Luiten, Darius van Driel, Daan Huizing en Wil Besseling alle hun ronde onder par binnen te brengen. Luiten eindigde na de eerste ronde van het Omega European Masters als beste Nederlander met een score van 5-onder en een gedeelde zevende plaats. De 36-jarige (foto) had bijna een foutloze ronde met alleen maar birdies maar op de laatste hole maakte hij een bogey doordat hij te kort met zijn tweede slag voor de green eindigde.

Darius van Driel, een van de vroege starters, wist zijn ronde in 4-onder te eindigen. De 33-jarige had vijf birdies en een bogey en deelt daarmee de 15e plaats. Wil Besseling en Daan Huizing kwamen met 3 en 2-onder van de golfbaan. Besseling had zes birdies en twee bogeys en Huizing had vier birdies en twee bogeys. De twee delen de 19e en 31e plaats.

Opvallend is dat alle vier de Nederlanders hole 7 aanvielen. Dit is een par 4 van 300 meter maar kan afgesneden worden. Een bal teveel naar rechts is out-of-bounds. Van Driel en Luiten wisten daardoor een birdie te maken.

De 25-jarige Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence en de Spanjaard Alejandro Canizares namen de leiding in Zwitserland. De twee hebben met 8-onder 2 slagen voorsprong op Scott Jamieson, Matt Walace, Louis de Jager en Eduardo De La Riva.