Challenge Tour

Robbie van West alleen door in het Indoor Golf Group Challenge

Robbie van West

Na twee ronden in Zweden kunnen wij afscheid nemen van twee Nederlanders te weten Lars van Meijel en Koen Kouwenaar. Robbie van West was de enige die zich plaatste voor het weekend.

De 30-jarige Van West (foto) maakte vijf birdies en twee bogeys op donderdag maar nu op de tweede dag zes birdies en had geen enkele bogey of erger. Hij klom daardoor met 9-onder naar de gedeelde 7e plaats en heeft een achterstand van vier slagen op de Engelsman Daniel Brown die eerste staat.

De cut kwam op 4-onder en Kouwenaar en Van Meijel kwamen tot +7 en 2-onder.

De Engelsman Brown wist de turn in vijf onder te bereiken voordat hij er nog vier birdies aan toevoegde om 13-onder par te bereiken. De Zweed Mikael Lindberg, die de negen-onder van Brown evenaarde, staat tweede met 12-onder.

De 27-jarige Brown is de laatste tijd de goede kant opgegaan en eindigde op een gedeelde zesde plaats in het Dormy Open van vorige week en voelt zich zelfverzekerd na het veiligstellen van zijn eerste 36-holes voorsprong in zijn European Challenge Tour carrière.

De EuroPro Tour spelende pro had een paar zeer goede putts waarmee hij zijn score laag maakte. “Er zijn vandaag een paar putts gevallen waar ik van dacht, nou dat was best een afstand”, zei hij.

Challenge Tour: Robbie van West start het best in het Indoor Golf Group Challenge