Het eerste golfnieuws

Schutz en Van der Valk in Fins Open

ImageBrian Schutz (foto) en Guido van der Valk komen deze week in actie in Finland in het Fins Open, een toernooi op de Challenge Tour. Voor Schutz is het zijn tweede optreden op de Challenge Tour, Van der Valk heeft er inmiddels al 8 mogen spelen en staat op de algemene ranking van de Challenge Tour op de 114de plaats.

Het weer in Finland is goed, veel zon en een redelijke temperatuur. De baan ligt er goed bij met mooie en snelle greens. De enige storende factoor kunnen de hoogspanningspalen zijn op de baan. Een van de voordelen is dat als de bal een kabel raakt, de bal zonder strafslag opnieuw geslagen mag worden zoals hier in Nederland op de golfbaan van Spaarnwoude ook het geval is.

Vorig jaar was er een play-off nodig om de uiteindelijke winnaar Peter Hedblom te kronen. De Zweed Hedblom en de Deen Mats Vibe-Hastrup eindigden beiden met een totaalscore van -14. In een play-off moesten zij uitmaken wie de hoofdprijs van ruim 13.000 euro mee naar huis mocht nemen. In de play-off, waar beide spelers veel fouten maakten, was Hedblom na de 4de play-off hole de sterkste. De eerste hole sloten zij beiden af met een bogey, op de tweede maakten zij beiden een par. Op de derde play-off hole maakten ze allebei opnieuw een par en op de 4de play-off hole viel voor Hedblom eindelijk de birdie en de winst.