Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Barclays Scottish Open

ImageOp Loch Lomond wordt deze week van donderdag tot en met zondag het Barclays Scottish Open gespeeld, een toernooi op de European Tour. Robert-Jan Derksen (foto), Maarten Lafeber en Rolf Muntz zijn ook op Loch Lomond aanwezig.

Vorig jaar misten de Nederlanders Lafeber en Muntz de cut in het toernooi. Een 72ste positie met +2 (72, 72) voor Maarten Lafeber en de 130ste plaats met +8 voor Rolf Muntz (79, 71) was het resultaat na twee dagen spelen. De cut lag toen op level par.

Dit jaar is opnieuw het prijzengeld verhoogd naar 3.600.000 euro, voor de winnaar ligt er een cheque klaar van 550.000 euro.

De Zuid-Afrikaan Retief Goosen won vorig jaar met 3 slagen voorsprong op de nummer twee Thomas Bjorn. Met een laatste ronde van 71 slagen eindigde hij op een totaal van 268 slagen (-16). Zijn bankrekening werd toen aangevuld met ruim 1,3 miljoen gulden, de hoofdprijs van het Schots Open.

Voor Goosen was het zijn zesde overwinning op de European Tour. De Australi?r Adam Scott eindigde de laatste dag van het toernooi met 73 slagen (+1) en een totaal van 272 slagen (-12). Scott deelde zijn plaats met Paul McGinley, Barry Lane, Darren Clarke en John Daly.