Het eerste golfnieuws

Nick Faldo na 16 jaar terug in Nederland

ImageZestien jaar na zijn 18e plaats in het KLM Open op Noordwijk keert Nick Faldo terug naar Nederland om op het hoogste niveau golf te spelen.

De Engelsman met zes majors op zijn naam heeft toegezegd mee te doen aan het TNT Open van 25-28 juli en de pro-am op 24 juli, op de Hilversumsche.

Faldo, 45, prefereerde in de tussenliggende 15 jaren de week na het Britse Open te gaan vissen op forel en zalm aan een afgelegen water in het Verenigd Koninkrijk om te ontstressen van het belangrijkste major.

Dit jaar komt de voormalig nummer ??n van de wereld weer naar Nederland. Voor de man uit Welwyn Garden City, een Londense randgemeente, is het pas de derde keer in zijn professionele golfleven dat in 1976 begon. In 1976 eindigde hij op De Kennemer op de 76e plaats, in 1986 eindigde hij op Noordwijk als 18e. Hilversum wordt voor hem een debuut.

Nick Faldo won dertig titels op de Europese Tour, vier op het Amerikaanse circuit en nog enkele op andere continenten, zoals de World Cup of Golf (met David Carter) in Nieuw-Zeeland.

Nick Faldo is Europees recordhouder met overwinningen in majors: 6, drie Britse Opens (1987, 1990, 1992) en drie US Masters (1989, 1990 1996). De laatste jaren behaalde hij geen overwinningen meer, wel een reeks ereplaatsen.

Nick Faldo, die een turbulent priv?-leven achter zich heeft en vorig jaar voor de derde keer trouwde, wordt in de golfwedstrijden gesteund door een vrouwelijke caddie, Fanny Sunesson.