Het eerste golfnieuws

Schutz 103e en Van der Valk 120e na eerste dag Fins Open

ImageGeen goede start voor de Nederlanders Brian Schutz (foto) en Guido van der Vlak in het Fins Open, een toernooi op de Challenge Tour.

Brian Schutz had de beste score van de Nederlanders, hij speelde zijn ronde in 75 slagen (+3) en kwam daarmee op de gedeelde 103e positie. Guido van der Valk had 77 slagen nodig op de Espoo Golf Club en deelt daarmee de 120e plaats.

De spelers moesten dit keer niet kou, regen of erger trotseren maar tropische temperaturen, het was maar liefst 35 graden in Finland.

Brian Schutz begon zijn ronde niet sterk met bogies op 3 en 4 en een dubbel op 5. De tweede bogey op hole 4, een par 5 van 445 meter, was wel een bijzondere. Een super drive gevolgd door een goede slag naar de green eindigde nog geen 2 meter achter de pin. Hij ging dus voor eagle putten. De hole liep wat naar beneden en een stevige put richting hole rolde dan ook zo?n 5 meter voorbij de hole. Een put terug liet hij te kort, zijn 5 put ging voorbij de hole en toen hij zijn bal in de hole zag verdwijnen had hij in plaats van een eagle een bogey op zijn kaart! De dubbel bogey op zijn kaart was te wijten aan pech, zijn slag naar de green kwam in een greensitebunker terecht. Hij raakte de bal goed maar hij verdween aan de andere kant van de green opnieuw in een bunker en lag daar in een vreselijke positie, net onder de rand. Hij kon daar vandaan zijn bal op de green slaan maar niet in de richting van de pin en na 2 puts had hij een dubbel bogey op zijn kaart.

Gelukkig voor Brian maakte hij de rest van de baan geen fouten en lag hij meerdere keren voor birdie. De birdie die wel viel was op hole 16 zodat hij zijn ronde eindigde op +3.

Guido van der Valk had wat moeite met de greens, ook hij kreeg er geen put in en had na afloop van zijn ronde 5 bogies op zijn kaart en geen enkele birdie.

De leiding is in handen van Sion E Bebb. Hij moet echter de leiding delen met Simon Wakefield met een score van 6-onder par. Een groepje van 4 spelers staat op 5-onder par met daarin de Fin Panu Kylliainen, Mark Smith, Bradford Vaughan en Soren Muller.