Het eerste golfnieuws

St?phane Lovey wint het Winnerod Classic

ImageMet een fantastische score van 71 en 66 slagen heeft Stephane Lovey het Winnerod Classic, een toernooi op de EPD Tour, gewonnen. Hij kwam door zijn zege in de top 10 binnen van de algemene ranking van de EPD Tour. Lovey is de tweede Nederlander die een toernooi op de EPD Tour weet te winnen, voor hem was het Joost Steenkamer die een zege naar zich toe kon trekken.

Naast Lovey waren Jules Kappen, Hayo Bensdorp, Vincent Rijk, Ruben Goorhuis, Arnoud van Opijnen, Michiel Janbroers en Joris van der Plas afgereisd richting Winnerod in Duitsland voor het tweedaagse toernooi.

Lovey speelde zijn 2e ronde zeer indrukwekkend. Zo sloeg hij zijn drive op de 12e hole, een par 4 van 320 meter, op de green en ging putten voor eagle en maakte uiteindelijk een birdie. Ook zijn ijzer slagen mochten er zijn. Op de 14e hole, een par 4 van maar liefst 440 meter, sloeg hij zijn 2e slag op nog geen 1,5 meter voor de hole, opnieuw birdie. Lovey had dit keer ook beduidend minder puts, al een tijd lang oefent hij met een bijzondere putter waarbij als je de bal niet goed raakt de bal in de putter blijft (binnenkort hier meer over). Lovey speelde zijn 1e negen holes 3 onder, maakte op de 2e negen nog eens 2 birdie,1 eagle en 1 bogey voor een ronde van 66 slagen.

De baan was zeer droog, de afgelopen maand heeft het er eigenlijk niet geregend. Lovey won met een slag voorsprong op de Schot Euan McIntosh en de Zwitser Jonathan Schapper. Matthias Ziegler die als leider de tweede dag inging had 73 slagen nodig en eindigde op de gedeelde 6e positie. Een van Duitslands meest belovende amateurs Christian Reimbold eindigde op 3-onder par. Leider van de order of merit Richard Porter kwam op de 18e plaats terecht, maar behoudt zijn eerste plaats op de geldlijst.