PGA Tour

Scheffler en Lowry delen na 54 holes de leiding op Bay Hill

Scottie Scheffler

Wereld nummer 1 Scottie Scheffler en de Ier Shane Lowry trotseerden de winderige omstandigheden om de leiding te delen na de derde ronde van de Arnold Palmer Invitational op zaterdag.

Scheffler, de kampioen van de Masters in 2022, en Lowry, de kampioen van de British Open in 2019, wisten elk een in twee-onder par 70 rond te gaan om na 54 holes op negen-onder 207 (-9) te komen op de golfbaan van Bay Hill in Orlando.

Huidig ​​US Open-kampioen Wyndham Clark staat derde met 208 slagen gevolgd door mede-Amerikanen Will Zalatoris en Russell Henley, en de Japanner Hideki Matsuyama met 209 slagen.

Scheffler en Lowry behoorden tot de zes spelers die de leiding deelden na 36 holes, en ze behielden hun geduld tijdens winderige omstandigheden in rollercoaster-rondes.

“Ik had veel geduld op de baan,” zei Scheffler. “Het is moeilijk om hier te spelen, vooral als je zulke wind hebt.” “Het is moeilijk om putts te maken en het is moeilijk om de bal dicht bij de hole te krijgen.”

Lowry kwam laat op gang, wist na een bogey op de par-3 14e met birdie-putts op de par-5 16e en de par-3 17e zijn score weer op de rails te krijgen.

“Ik maakte een mooie op 17, maar ik voelde me de hele dag niet echt comfortabel. Het was zwaar daarbuiten,” zei Lowry.

Rory’s sterke back nine

De Amerikaan Harris English stond zevende op 210, terwijl een groep op 211 onder andere wereld nummer 2 Rory McIlroy bevatte, de viervoudig majorwinnaar uit Noord-Ierland wist een 68 te maken met een back-nine van 30 slagen.

McIlroy werd de eerste speler die de 10e green, een par 4, op Bay Hill wist te raken met zijn afslag. Hij sloeg zijn bal met zijn driver op de linkerkant van de green en had twee putts voor een birdie!

“Mijn afslag op de 10e was behoorlijk goed,” zei McIlroy. “Ik had geen idee dat ik hem op de green kon krijgen.” “Het was leuk om een goede back nine te spelen en mezelf in de race te houden.” Hij deelt nu met 5-onder de 8e plek.