LIV Golf Tour

Abraham Ancer van Fireballs GC wint zijn eerste individuele LIV Golf-titel

Abraham Ancer of Fireballs GC is seen during the final round of LIV Golf Hong Kong at the Hong Kong Golf Club Fanling on Sunday, March 10, 2024 in Fanling, Hong Kong. (Photo by Mike Stobe/LIV Golf)

HONG KONG – Na twee foutloze dagen bij LIV Golf Hong Kong veranderde de laatste ronde van Abraham Ancer in een zware, uitdagende zondagmiddag in de regen. Maar met de individuele titel op het spel in een driemansplayoff, leverde de ster van Fireballs GC het soort balcontact af dat waardig is aan een kampioen.

Ancer versloeg Cameron Smith en Paul Casey met een birdie op de eerste playoff-hole om zijn eerste individuele LIV Golf-titel te winnen, terwijl Casey en zijn teamgenoten van Crushers GC hun tweede opeenvolgende teamtrofee wonnen met nog een eindsprint voor een overwinning van twee slagen op Torque GC.

Het was een opwindende conclusie voor beide titels voor een groot, enthousiast publiek op Hong Kong Golf Club – hoewel Ancer genoegen zou hebben genomen met minimale spanning na een voorsprong van vijf slagen aan het begin dankzij openingsscores van 63 en 62. Hij schoot een 2-over 72 op zondag, maakte zijn enige drie bogeys van de week, maar volhardde wanneer dat nodig was.

“Het was zeker een strijd”, zei Ancer. “Ik maakte het veel stressvoller dan ik me had voorgesteld… Ik ben echt trots op hoe ik me mentaal voelde en hoe ik de hele ronde heb gevochten zonder mijn beste spel te hebben.”

Paul Casey of Crushers GC celebrates his birdie putt with his caddie, Greg Bodine, on the 16th green during the final round of LIV Golf Hong Kong at the Hong Kong Golf Club Fanling on Sunday, March 10, 2024 in Fanling, Hong Kong. (Photo by Matthew Harris/LIV Golf)

Casey schoot een 6-onder 64 en Smith, de kapitein van Ripper GC, schoot 66 om Ancer bij te halen. Maar in de playoff op de moeilijke par-4 18e op Hong Kong Golf Club liet Casey’s afslag hem geen kans om de green in twee slagen te bereiken, terwijl de benadering van Smith de bunker bij de green vond. Beide spelers maakten uiteindelijk bogeys.

Intussen sloeg Ancer een perfecte drive met zijn 5-wood, gevolgd door een even sensationele benadering met zijn 8-iron binnen 5 voet voor de winnende birdie.

“Ik denk dat die tweede slag nog belangrijker was dan de afslag, gewoon omdat ik de hele dag geen goede ijzerslag had geraakt, en ik wist dat ik het wilde laten slagen”, zei Ancer. “Mijn caddie pepte me op. Hij zei: oké, het is tijd om de slag van de dag te slaan, en het kwam perfect uit. Ik ben ontzettend blij met hoe ik die playoff heb gespeeld.”

Casey was ook op zoek naar zijn eerste individuele LIV Golf-titel, maar kon nog steeds een teamoverwinning vieren met de Crushers, die vorige week in Jeddah vanaf 11 slagen achterstand bij het ingaan van de laatste ronde een overwinning behaalden.

Op zondag stonden de Crushers zeven slagen achter op de leider na 36 holes, Fireballs, maar schoten gezamenlijk 14 onder par in de laatste ronde om op 35 onder te eindigen. Naast Casey’s 64 schoot kapitein Bryson DeChambeau 66, droeg Charles Howell III een 67 bij en voegde Anirban Lahiri een 68 toe.

Teruggaand tot vorig seizoen hebben de Crushers nu vier van de laatste zeven LIV Golf-evenementen gewonnen, waaronder het Teamkampioenschap van 2023.

“Wat een geweldige groep jongens”, zei Casey. “We hebben iets – we spraken er kort over na Jeddah, dat we iets hebben dat je niet kunt meten, en ik geloof er stellig in.”

Voegde DeChambeau toe: “We weten dat met vier scores die meetellen, we hoe dan ook in de race zullen zijn op de laatste dag. We hebben vandaag het gaspedaal ingedrukt en laten zien wie we zijn.”

Dean Burmester bovenaan het klassement na eerste ronde LIV Golf Hong Kong