Saudi International: Dustin Johnson wint en Luiten eindigt als 41e

Een gedeelde 41e plaats voor Joost Luiten in het Saudi International in Saudi Arabië. De enige Nederlander in het toernooi had gedurende de 4 ronden eigenlijk maar 1 off-day. Met 67, 66, 75 en 69 slagen eindigde Luiten met 3-onder gedeeld 41e. Het leverde hem een bescheiden cheque op van net geen 16.000 euro.

De wereld nummer 1 Dustin Johnson wist zijn derde overwinning te behalen in zijn 8 laatste starts in de wereld. Met twee slagen verschil op Justin Rose en Tony Finau en 15-onder won de 36-jarige Amerikaan het toernooi en daarmee zijn 9e overwinning op de Europese Tour. Johnson heeft met zijn overwinning zijn nummer 1 positie in de wereld verstevigd. Hij verdiende bijna 476.000 euro. 

Met 68 slagen, 2-onder, op de Royal Greens Golf en Country Club eindigde Johnson en won het toernooi nu twee keer in drie jaar tijd, de laatste keer in 2019.

Rose kwam met Finau nog dichtbij na 65 slagen, Finau had een lange tijd de gezamenlijke leiding maar twee late bogeys in zijn ronde gaf Johnson de overwinning.

Johnson begon zijn ronde met drie parren om vervolgens met een tap-in birdie op de 4e zijn score lager te maken. Met gemiste birdie kansen op de 10de en 12de kwam Finau langszij en stond toen als gedeeld leider. Een birdie op de 13e zorgde weer voor het verschil en de bogeys op 16 en 17 van Finau gaf de Amerikaan weer alleen de leiding.

Perez’s hoop op een overwinning verdween na de dubbel bogey op de 16e. Met een drie-putt zag hij zijn kansen verdwijnen. Ook Finau maakte ook een bogey op dezelfde hole na geen up-en-down vanuit de bunker. 

Een ronde van 62 slagen voor Rasmus Hojgaard liet de Deen naar de gedeelde 6e plek stijgen. Hij deelde deze onder andere met Viktor Hovland, Tyrrell Hatton en Ryan Fox. Thomas Pieters eindigde gedeeld 10e samen met George Coetzee.

Paul Casey en Sergio Garcia eindigden 6 slagen achter de leider na 67 en 70 slagen terwijl Bryson DeChambeau met 69 slagen het toernooi eindigde en met Ian Poulter en Martin Kaymer gedeeld 18e werd.