Saudi International: Dustin Johnson leidt en Luiten hij zakt in klassement!

Het lijkt Joost Luiten niet echt mee te zitten. Stond hij na 2 ronden nog gedeeld 8e in het Saudi International een slechte derde ronde van 75 slagen liet hem zakken naar de gedeelde 57e plaats met -2. Met 5 bogeys een dubbel bogey en 2 birdies eindigde Luiten zijn derde ronde. Was het misschien de vermoeidheid, want hij moest er vroeg uit om eerst zijn tweede ronde uit te spelen voordat hij aan zijn derde kon beginnen.

De Amerikaan en nummer 1 van de wereld Dustin Johnson, die ook wat holes moest uitspelen in de ochtend, leek nergens last van te ondervinden en ging in 66 slagen rond! Met 13-onder leidt hij in het klassement en hij heeft 2 slagen voorsprong op Victor Perez. 

Johnson wist zijn tweede ronde in 64 slagen te eindigen en met 66 daarna op de Royal Greens Golf and Country Club kwam hij op 13 onder.

Tyrell Hatton, Tony Finau, Andy Sullivan en Soren Kjeldsen delen de derde plaats met 10-onder.  Viktor Hovland, Sergio Garcia, George Coetzee, Martin Kaymer, Ryan Fox, Calum Hill en David Horsey doen ook zeker nog mee voor een eventuele overwinning want zij staan met 9-onder toch redelijke dichtbij de leider. 

Dustin Johnson die samenspeelde met Ryan Fox zag dat de laatste niet echt imponeerde met 71 slagen. 

Perez kan met een overwinning binnen de beste 30 spelers van de wereld komen. Een ronde van 64 slagen zorgde ervoor dat Garcia binnen de top 10 kwam. Stephen Gallacher kwam met 72 slagen binnen en staat nu op 5 slagen van Johnson samen met het Engelse trio Justin Rose, Laurie Canter en Matthew Southgate,

Een eagle op de 18e zorgde ervoor dat Bryson DeChambeau naar 7-onder ging en de 18e plaats deelt hij onder andere met Ian Poulter, Kevin Na en Bernd Wiesberger.

Saudi International: Luiten 7-onder en gedeeld 8e