Ryder Cup wordt uitgesteld tot 2021 en Presidents Cup ook later!

De beslissing doemt al weken op en de PGA van Amerika zal het woensdag officieel maken als het de Ryder Cup een jaar uitstelt vanwege de coronaviruspandemie. Een bron die niet bevoegd was om in het openbaar over deze kwestie te spreken, vertelde ESPN dinsdag dat het evenement, gepland voor 25-27 september in Whistling Straits in Sheboygan, Wisconsin, zal worden uitgesteld tot hetzelfde tijdsbestek in 2021.

‘Er komt dit jaar geen Ryder Cup’, zei de bron. ‘De Ryder Cup gaat naar 2021, de Presidents Cup naar 2022 en daarna wisselen ze elkaar af.’

De PGA of America en European Tour zullen de informatie woensdagochtend officieel vrijgeven.

De Presidents Cup stond gepland voor 30 september-oktober. 3, 2021, bij Quail Hollow in Charlotte, North Carolina. De Ryder Cup zal die datum innemen, met de Presidents Cup naar 2022.

‘Er zijn veel dingen achter de schermen die mensen niet weten’, zei de bron. ‘Ze moeten het beste van elke organisatie uitkijken. Ik denk dat er veel meer aan de hand is dan mensen zouden beseffen.’

Koepka speelt mogelijk niet in Ryder Cup zonder fans

Stricker noemt Ryder Cup zonder fans ‘een geeuw’

McIlroy: De meeste spelers willen dat de Ryder Cup wordt uitgesteld
De tweejaarlijkse competitie tussen de Verenigde Staten en Europa worstelde, net als alle andere sportevenementen in deze periode, met de ideeën om met beperkte of helemaal geen toeschouwers te spelen, het driedaagse evenement op Whistling Straits uit te stellen of te annuleren.

Gezien de onzekerheid van de situatie minder dan drie maanden voor het geplande evenement, hebben de PGA of America-functionarissen besloten dit uit te stellen tot volgend jaar na onderhandelingen met de PGA Tour om de Presidents Cup te verplaatsen.

Het idee van een toeschouwerloze Ryder Cup was bijzonder onaantrekkelijk voor veel van degenen die eraan zouden deelnemen.

De Amerikaanse aanvoerder Steve Stricker en de Europese aanvoerder Padraig Harrington waren beiden teleurgesteld over de mogelijkheid, hoewel Harrington op het idee kwam “er een voor het team te nemen”, zodat de European Tour de financiële beloningen van een op televisie uitgezonden wedstrijd kon plukken.

Veel spelers hielden niet van het idee om door te gaan met een gesloten Ryder Cup, vooral Rory McIlroy.