Joost Luiten aan kop in Oostenrijk!

Het heeft een lange tijd geduurd voordat Joost Luiten weer een competitieve wedstrijd kon spelen. In Oostenrijk wist hij, en met nog veel andere Nederlanders, een zeer goede score neer te zetten namelijk 65 slagen (-7) in het Oostenrijks Open 2020. Met deze score mam hij de leiding. Ook Wil Besseling had een zeer goede start met 68 slagen en zijn 4-onder brengt hem op de gedeelde 8e plek.

Daan Huizing, Darius van Driel en Robbie van West wisten op de golfbaan van de Diamond Country Club in Atzenbrugg ook onder par hun ronde te eindigen. Huizing kwam met 2-onder van de baan en Van Driel en Van West wisten in 1-onder het clubhuis te bereiken. De drie staan nu gedeeld 30e en 50e.

Lars van Meijel kwam met +1 van de golfbaan en dat kwam mede door zijn dubbel bogey op de 16e. Met 73 slagen staat hij 82e en zal dus op vrijdag ruim onder par zijn tweede ronde moeten spelen.

Luiten had een bijna foutloze ronde met 5 birdies in zijn eerste 9 holes en drie birdies en een bogey in zijn tweede negen. Besseling had ook een mooie serie birdies en wel 5 stuk op zijn eerste 9 holes. Zijn eerst maakte hij op de derde hole en zijn laatste op de 7e. De bogey op 11, Luiten maakte daar ook bogey, zorgde er uiteindelijk voor dat hij in 4-onder rond ging.