MADEIRA IS NU VEILIG OM TE ONTDEKKEN

Golfers die op zoek zijn naar een veilige bestemming met uitstekende banen en mooi weer deze zomer hebben geluk, want de bekroonde eilanden Madeira en Porto Santo zijn nu volledig operationeel en verwelkomen internationale reizen.

De eilanden – die vorig jaar werden geprezen als ” s werelds beste opkomende golfbestemming ‘bij de World Golf Awards, en als’ leidende eilandbestemming ‘van Europa voor het vierde opeenvolgende jaar, evenals’ s werelds ‘beste eilandbestemming’ voor een verbluffende vijfde jaar op rij in de World Travel Awards 2019 – zijn verheugd om toeristen terug te mogen verwelkomen en hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van elke inwoner en bezoeker te garanderen.

Ontdek Madeira, het op de consument gerichte merk van het Madeira Promotion Bureau, heeft samen met de lokale en Portugese autoriteiten plannen opgesteld om de vakantiegangers terug te laten keren, waarbij het welzijn van iedereen onder de huidige omstandigheden van het grootste belang is.

Vastbesloten bekend te staan ​​als een ‘veilige bestemming’, werken de Madeira-eilanden samen met SGS, de wereldleider op het gebied van certificering, om goede praktijken voor de preventie en bestrijding van COVID-19 en andere mogelijke infecties te verzekeren. Het certificeringsproces is beschikbaar voor alle bedrijven in de toeristische sector en is gemakkelijk te herkennen aan het logo onder de paraplu van “Madeira Safe to Discover”.

Hotels, restaurants, bars, golfclubs en andere toeristische activiteiten op de eilanden nemen ook de ‘Clean and Safe’-stempel over, gecreëerd door VisitPortugal, die toeristische activiteiten onderscheidt die voldoen aan bepaalde hygiëne- en schoonmaakvereisten.

Madeira heeft niet alleen hard gewerkt om deze certificeringen te behalen om degenen die naar de eilanden reizen comfort te bieden, maar was ook een pionier in de ontwikkeling van een document met veiligheidsrichtlijnen, waarin de voorzorgsmaatregelen en maatregelen zijn uiteengezet die voor elk aspect van de bezoeker zijn getroffen vakantie, vanaf het moment dat ze landen op de luchthaven. Er is een video samengesteld om bezoekers door het proces te leiden: 

Madeira heeft in totaal drie prachtige golfbanen, met Santo da Serra en Palheiro Golf op het vasteland en Porto Santo Golf op het nabijgelegen eiland Porto Santo.

Trent Jones ‘herontwerp van Santo da Serra – daterend uit 1937 – creëerde een spectaculair complex met 27 holes in een prachtig natuurlijk landschap, met uitzicht op Porto Santo en de baai van Machico, waar Portugese zeevaarders voor het eerst landden in 1419.

De negens van Machico en Desertas vormen de kampioenschapsgolfbaan van 6.825 meter, waarop de Madeira Islands Open van de European Tour 10 keer werd gehouden – Mark James won het inaugurele toernooi van 1993. De derde en vierde op de Machico worden beschouwd als de kenmerkende gaten, die bovenop kliffen meer dan 2200 voet boven de Atlantische Oceaan zitten.

De Serras-baan van 3.193 meter biedt een heerlijk alternatief, met meren en uitzicht op de bergen langs vlakker terrein.

De door Cabell Robinson ontworpen Palheiro Golf is in 1993 geopend en bevindt zich op het prachtige Palheiro Estate, dat meer dan 200 jaar oud is. De cursus grenst aan het vijfsterrenhotel Casa Velha do Palheiro en slingert door een ongerepte omgeving van zeedennen en botanische bossen, gegarneerd met weelderige, subtropische vegetatie.

En, op bijna 1.640 voet boven zeeniveau, geniet de locatie van een dramatisch uitzicht op de bergachtige skyline van Madeira en de uitgestrekte Atlantische Oceaan, en – genesteld beneden, op slechts 10 minuten afstand – de hoofdstad van het eiland, Funchal.

De par-72, 6.656 meter lange baan maakt optimaal gebruik van het heuvelachtige terrein van Madeira, met abrupte bergkammen en diepe valleien. Het staat vermeld in de top 200 van continentaal Europa in één benchmarkcursusrangschikking en de aanwezigheid van een prachtig hotel zorgde ervoor dat Palheiro een plek kreeg in de top 80 in twee recente ‘beste Europese golfresort’-lijsten.

Een korte vlucht van 20 minuten – of een veerboot van twee en een half uur – beslaat de 27 mijl tussen Madeira en het meest oostelijke eiland van de archipel, Porto Santo, de thuisbasis van Porto Santo Golfe, waar de Madeira-eilanden waren gevestigd Geopend tussen 2009 en 2011.

Ballesteros ‘golfbaan van 7.036 meter, die in 2004 werd geopend en werd gebouwd volgens milieubewuste normen, bestaat uit twee afzonderlijke lussen met negen holes, die een gebied beslaan van zandduinen tot basaltkliffen.

De zuidelijke route in Amerikaanse stijl is bezaaid met meren, wat een lang, nauwkeurig spel vereist; terwijl de noordelijke route bovenop nog meer fantastische kliffen ligt, vlakbij een prachtig strand, ook wel Porto Santo genoemd. Het kenmerkende gat is ongetwijfeld de 200-yard, par-three 13th, waarvoor een schot over een kloof nodig is om een ​​klifgroen te bereiken.

Een woordvoerder van Discover Madeira zei: “We zijn uiteraard verheugd golfers en toeristen terug te verwelkomen op Madeira – maar hun veiligheid is van het grootste belang, daarom hebben we zo hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de eilanden zo veilig mogelijk zijn.