Het eerste golfnieuws

Ryder Cup 2023

De Ryder Cup staat voor de deur, waarbij Rory McIlroy hoopt zijn slechte recente record te verbeteren, terwijl Justin Thomas een omstreden keuze was voor Team USA.

Team Europa heeft enkele van ’s werelds beste spelers, waaronder McIlroy, Jon Rahm en Viktor Hovland, terwijl Team USA drie major-winnaars in hun gelederen heeft. Het team van de USA streeft naar hun eerste overwinning op Europese bodem in 30 jaar.

McIlroy, ondanks zijn recente teleurstellingen in de Ryder Cup, komt in uitstekende vorm naar het evenement en hoopt zijn team zowel op als buiten de baan te leiden.

Enkele ervaren Ryder Cup-spelers, waaronder Sergio Garcia, Lee Westwood en Ian Poulter, zullen ontbreken vanwege hun overstap naar LIV Golf.

De selectie van Justin Thomas voor Team USA was controversieel vanwege zijn slechte prestaties in 2023, maar hij heeft een uitstekend record in de Ryder Cup en wordt verwacht te schitteren.

Kortom, de Ryder Cup belooft een spannend evenement te worden, met veel aandacht voor de prestaties van McIlroy en Thomas en de vraag of Team USA hun lange periode van pijn op Europees grondgebied kan beëindigen.