Het eerste golfnieuws

Rose wint het British Masters

ImageHet blijft een wrang gevoel, Robert-Jan Derksen die na de eerste dag van het toernooi leidt en dan na afloop van de wedstrijd als ??n na laatste in het klassement eindigt.

Derksen speelde op de eerste dag een superronde van 67 slagen, vervolgens op de 2e dag 74 en hij eindigde met twee ronden van 75 slagen op +3, op de 86e plaats. Derksen pakte nog wel bijna 3000 euro aan prijzengeld, maar dat zorgde niet voor een al te grote stijging in het algemeen klassement de Volvo Order of Merit.

Rolf Muntz eindigde als beste Nederlander in het toernooi, met 70, 74, 69 en 67 slagen (-8) was er voor hem opnieuw een goede cheque ter waarde van 20.256 euro.

De toernooiwinst kwam op naam van de 21-jarige Justin Rose (foto). Met ??n slag verschil op Ian Poulter won hij het British Masters.

Rose begon zijn ronde met 3 slagen achterstand op Philip Price en 1 slag achter Ian Poulter. Op de laatste dag evenaarde hij zijn prestatie op de derde dag toen hij 65 slagen nodig had en dat bracht hem de overwinning. Het werd Roses 4e zege; de eerste drie titels won hij in Zuid-Afrika en de laatste in Japan.

Rose kan haast niet geloven wat hem dit jaar overkomt. ?Soms heb ik de neiging om in mijn arm te knijpen om te kijken of ik niet droom. Vier titels in een jaar is geweldig! Mijn laatste drie titels won ik in verre landen, des te geweldiger is het nu om mijn familie dichtbij te hebben.?

Op de tweede plaats eindigde Ian Poulter met 18-onder par. Philip Price werd derde met 15-onder par en Colin Montgomerie belandde met 14-onder par op de 4e plaats.