Het eerste golfnieuws

Derksen nog verder onderuit, Muntz beste Nederlander in British Masters

ImageRobert-Jan Derksen is na 3 dagen spelen in het British Masters nog verder weg gezakt in het klassement. Na op de eerste dag nog de leiding in het toernooi gehad te hebben zorgden een 2e ronde van 74 en een 3e ronde van 75 slagen dat hij weer op gelijk par eindigde. Derksen deelt nu de 75e plaats.

Rolf Muntz deelt na 3 dagen spelen de 45e plaats, hij speelde na zijn 1e en 2e ronde van 70 en 74 slagen nu de 18 holes van de Woburn Golf & Country Club in 69 slagen en kwam daarmee op -3 voor het toernooi.

Philip Price (foto) gaat met een voorsprong van een slag de laatste dag in. Op de laatste hole maakte hij een bogey, zijn eerste over 50 holes. Met zijn derde ronde van 68 slagen heeft hij een totaalscore van 201 slagen (15-onder par). Ian Poulter staat na zijn ronde van 67 slagen nog steeds op de tweede plaats. Op de gedeelde derde plaats op 12-onder par staat het trio Justin Rose, Gary Evans en Soren Hansen.

Colin Montgomerie deelt de zesde plaats met Sandy Lyle, Jamie Spence, Philip Golding de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman op zeven slagen afstand van Price.