Het eerste golfnieuws

Estes winnaar Kemper Open

ImageBob Estes (foto) heeft met een finale ronde van 70 slagen (1-onder par) het Kemper Open gewonnen met ??n slag voorsprong op voormalig winnaar Rich Beem. Met de totaalscore van 11-onder par won hij zijn eerste titel van het seizoen op de PGA Tour.

Estes, Beem, Justin Leonard en Steve Elkington maakten op hole 17 allevier kans op de overwinning. Beem, die het toernooi won in 1999 had 69 slagen nodig voor een totaal van 10-onder par.

Bob Burns, die samen met Estes als leider de laatste dag inging, ging tijdelijk aan kop met een hole-in-one op hole 11. Een bogey op hole 13 en een dubbel bogey op hole 16 deden zijn kansen op een eerste overwinning echter vervliegen. De Australi?r Elkington eindigde samen met Burns op de derde plaats en Leonard eindigde als vierde.

Voor Estes is het zijn vierde overwinning op de PGA Tour en zijn derde van de afgelopen twee jaar (na de FedEx St. Jude Classic en de Invensys Classsic in 2001).

Greg Norman, die halverwege het toernooi aan kop ging, had op de laatste dag 73 slagen nodig en eindigde daarmee zes slagen achter Estes.