Het eerste golfnieuws

Steenkamer aan kop in Dillenburg Classic

ImageNa de eerste dag van het Dillenburg Classic, een wedstrijd op de EPD tour, gaat Joost Steenkamer aan de leiding.

Met 69 slagen (-3) heeft hij met 1 slag verschil op de nummer 2, de Deen Brian Akstrup, de leiding genomen. Het toernooi dat gespeeld wordt op de golfbaan van Golf Club Dillenburg is opnieuw door veel Nederlandse pro?s gekozen om daar een wedstrijd te spelen.

De baan zelf ligt er volgens sommige spelers niet goed bij, de rough is zo hoog dat je zelfs je knie?n niet kan zien, was ??n van de reacties. Andere klagen over de greens die niet rollen maar hobbelen.

St?phane Lovey (foto) lijkt er evenmin als Steenkamer last van te ondervinden. Hij staat gedeeld 2e met 70 slagen (-2).

Een groepje van drie Nederlanders, te weten Hayo Bensdorp, Xavier Ruiz Fonhof en Michiel Janbroers, delen de 39e plaats met 76 slagen (+4). Met 78 slagen (+6) staan Ralph Miller en Hiddo Uhlenbeck op de gedeelde 47e plaats.

Brian Schutz (+7) kreeg nog een opmerkelijke ruling die hem 2 strafslagen opleverde. Schutz had op de baan last van een sproeier en ontweek deze met een clublengte, Schutz haalde hiervoor een ijzer 4 uit zijn tas in plaats van zijn driver. Achteraf vertelde hij het tegen de toernooiorganisator en dat kwam hem helaas op 2 strafslagen te staan.