DP World Tour

Rory McIlroy neemt een slag voorsprong op Sam Horsfield in DP World Tour Championship

Rory McIlroy jaagt op een derde overwinning in de seizoens finale van de European Tour het DP World Tour Championship. Morikawa staat op drie slagen van de leiding en hij kan nog steeds de eerste Amerikaanse winnaar van de Race to Dubai worden.

McIlroy maakte een birdie op zijn laatste hole om met vijf-onder 67 slagen zijn ronde af te sluiten op  de Jumeriah Golf Estates en op 14-onder te komen, waardoor de Noord-Ier solo aan de leiding gaat. Sam Horsfield liet een slag vallen op de par-vier laatste om te tekenen voor een derde ronde van 69 slagen en staat nu tweede met 13-onder.

Horsfield heeft de tweede plaats voor de Zweden Alexander Björk en de Schot Robert MacIntyre, die een vijf-onder 67 noteerde. Morikawa en Shane Lowry delen met 11-onder de vijfde plek samen met de Amerikaan John Catlin en de Deen Joachim B Hansen.

McIlroy ging het weekend in met een slag van de leiding en raakte verder achter toen hij zijn openings tee-shot in bomen hookte op weg naar een bogey, om vervolgens een birdie met twee putts te laten volgen op de par-vijf tweede.

De voormalige nummer 1 van de wereld sloeg wist met een putt van ver zijn par te redden op de vierde en maakte vervolgens birdies op de zesde en negende om de turn in 33 slagen te bereiken, waarbij McIlroy vervolgens vanaf 3 meter op de 11e zijn putt naar binnen rolde en nog een birdie maakte op de 13e. Hij slaagde er niet in om de birdie-kansen te benutten op de 14e en 16e en raakte achter met een bogey op de par-drie 17e, terwijl Horsfield – spelend in de groep achter hem op voorsprong kwam door een 18 meter putt voor eagle te maken op de 14e met back-to -back birdies over zijn volgende twee holes.

Horsfield werd gestraft voor een eigenzinnige drive op de laatste par-vijf toen hij een bogey maakte en terugviel naar 13- onder, terwijl McIlroy na de dubbel bogey van vrijdag op dezelfde hole nu wel een birdie wist te maken toen hij de green in tweeën vond.

Rory McIlroy leidt in het DP World Tour Championship

Lowry samen met Horsfield en Catlin pakken de leiding in DP World Tour Championship