DP World Tour

Lowry samen met Horsfield en Catlin pakken de leiding in DP World Tour Championship

Shane Lowry

Rory McIlroy staat na de tweede ronde van het DP World Tour Championship op één slag achter Shane Lowry, Sam Horsfield en John Catlin. McIlroy maakte een dubbel bogey op zijn laatste hole om met een tweede ronde van 70 slagen te eindigen.

Lowry (foto) kwam met een zeven-onder 65 op de Jumeriah Golf Estates binnen om daarmee dus een flinke stijging in het klassement te realiseren. Hij wist onder andere met een eagle en vijf birdies op deze score te komen en staat samen met Horsfield en Catlin op 10-onder.

McIlroy stond grote delen van de tweede ronde op de eerste plaats, alleen vanwege dedubbel bogey op de laatste hole viel hij met 9-onder terug naar de gedeelde vierde plaats die hij samen deelt met de Zweed Alexander Bjork.

De viervoudig grote kampioen gaat nu met de leider in de Race to Dubai, Collin Morikawa, op de dede dag mee in de baan, Morikawa staat samen met Martin Kaymer op acht onder nadat beide een tweede ronde van 68 slagen wisten te maken.

Jeff Winther maakte een birdie op vijf van zijn eerste zeven holes om een deel van de leiding te veroveren voordat McIlroy zelfs maar aan zijn tweede ronde was begonnen, helaas waren het de bogey op 12 en de dubbel bogey op 14 die hem terugwierpen in het klassement.

Horsfield verspeelde een glorieuze kans van binnen twee meter om zijn voorsprong te verdubbelen op de 15e en volgde deze met back-to-back bogeys. Een birdie op de laatste hole tilde Horsfield terug naar 10 onder naast Lowry en Catlin, die beiden in de tweede ronde 65 slagen lieten noteren.

McIlroy sloeg nadat hij een bunker van de tee had gevonden op de 18e zijn derde slag het water in, vervolgens een slechte chip en twee putts verder leidde tot een dubbel-bogey.

Paul Casey en titelverdediger Matt Fitzpatrick, die beide deze week een overwinning nodig hebben om kans te maken op het winnen van de Race naar Dubai, gaan het weekend in met vijf slagen achterstand.