Rory McIlroy leidt samen met Matt Kuchar en Webb Simpson in RBC Canadian Open

Heeft hij dan eindelijk weer zijn vorm gevonden? Rory McIlroy wist met 64 slagen op de derde dag van het Canadian Open op de eerste plek in het klassement te komen. De Noord-Ier liet weten aan zijn gameplan vast te houden en nu al met een goed gevoel het US Open in zal gaan.

Een birdie op de eerste hole zette de toon van de rest van zijn ronde. Twee birdies verder voor zijn tweede negen en nog eens drie in zijn laatste 9 holes zorgden voor een ronde van 64 slagen. De 30-jarige miste eerder de cut in het Memorial tournament in Ohio van vorige week en dat zat hem niet lekker. Hij nam vervolgens het weekend om flink te trainen en dat heeft hem nu een gedeelde eerste plaats opgeleverd.

“Ik denk dat het missen van de cut nu alleen maar een positieve uitwerking op mij heeft gehad. Er waren wat dingen in mijn swing dat niet lekker liep en daar heb ik flink aan kunnen werken. Dat ik nu op plek 1 sta heeft alles te maken met de verbeteringen die ik heb doorgevoerd”, aldus McIlroy.

Kuchar, die 63 slagen nodig had op vrijdag, ging nu in 69 slagen rond. Simpson liet 67 slagen noteren en is nog steeds bogey vrij gedurende zijn 54 holes!

De Ier Shane Lowry, Amerikaan Brandt Snedeker en de hoop van de Canadezen Adam Hadwin staan met 12-onder 1 slag achter de leiders.