Challenge Tour

Lars van Meijel zakt wat weg in Zwitserland wel goede ronde van Daan Huizing

Lars van Meijel, na twee ronden nog gedeeld twee zakte na zijn ronde op zaterdag in het Swiss Challenge in Zwitserland weg naar de gedeelde 15e plek. Van Meijel had vooral in het begin van zijn ronde wat moeite met de golfbaan van Golf Sempach toen hij twee dubbel bogeys achter elkaar maakte en wel op de holes 3 en 4. De bogey op 5 werd mooi door een birdie op de hole er na weggepoetst. Met twee birdies en nog een bogey hield hij gelukkig zijn score op 74 slagen (+3) en bleef hij voor de wedstrijd op 6-onder staan.

Daan Huizing wist als enige Nederlander wel zijn ronde onder par te eindigen en wel met 3-onder. Huizing maakte 6 birdies en 3 bogeys en staat nu voor het toernooi op 4-onder en de gedeelde 20e plaats.

Wil Besseling had een redelijk goede score kunnen binnenbrengen mits hij geen 9 op een par 4 had gemaakt. Met nog eens 4 birdies en twee bogeys kwam zijn derde ronde op 74 slagen uit en met 3-onder deelt hij de 29e plaats.

Met 11-onder delen Oliver Lindell, Christofer Blomstrand (foto) en Julien Quesne de eerste plaats. De drie hebben 1 slag voorsprong op de Schot Connor Syme.