Rolf Muntz wildcard voor het KLM Open

24-05-2007-muntz.jpg

24-05-2007-muntz.jpgAMSTERDAM – Rolf Muntz heeft een wildcard gekregen voor het KLM Open. Muntz raakte anderhalf jaar geleden zijn kaart voor de European Tour kwijt en heeft zich niet direct geplaatst.

De 38-jarige Muntz heeft een wildcard verdiend, vindt KLM Open directeur Daan Slooter: ‘Rolf is jarenlang vaandeldrager geweest voor het Nederlandse golf, dus lijkt het me logisch dat we hem er één geven. Bovendien, hij heeft de moed om weer helemaal onderop te beginnen, op lagere Amerikaanse divisies, om het opnieuw helemaal te gaan maken. Als we dat kunnen ondersteunen, dan doen we dat graag. Rolf en KLM Open horen bij elkaar.'

Muntz deed vorige week mee aan een prekwalificatietoernooi voor het US Open maar plaatste zich niet voor de volgende ronde. Wel won hij een 18-holes wedstrijd van de Peach State Professional Tour, een lagere divisie in de VS.

Op dit moment zijn nog vijf andere Nederlanders verzekerd van een plaats in het KLM Open, dat gespeeld wordt van 23 tot 26 augustus op de Kennemer. Dat zijn Wil Besseling, Joost Luiten en Tim Sluiter, die vorig jaar het WK voor Landenteams wonnen.

Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber hebben zich automatisch geplaatst via hun positie op de Order of Merit van de European Tour.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het KLM Ladies Open is onderdeel van de Ladies European Tour.

http://www.klmopen.nl/.