Het eerste golfnieuws

Rik Ruts nieuwe CEO Leading Courses

Rik Ruts volgt per 1 december 2023 Ruben Meiland op als CEO van Leading Courses. Leading Courses is Europa’s grootste community platform voor en door golfers. Het platform helpt golfers de juiste golfbaan te vinden, hun starttijd te boeken en hun ervaring te delen met de golf community.

Ruben Meiland heeft de afgelopen 3,5 jaar als CEO de transformatie van het platform geleid. Er is veel geïnvesteerd in productontwikkeling en de introductie van nieuwe bedrijfsmodellen. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf er nu geweldig voor staat, zowel vanuit technisch als financieel oogpunt. Nu deze fase is afgerond, kunnen nog meer golfers hun starttijd boeken op Leading Courses.

Volgende groeifase
Ruben Meiland over de komst van Rik Ruts: “Nu het bedrijf in de volgende groeifase komt, is er een CEO nodig die commercieel leiding en richting geeft aan het platform en de organisatie. Rik heeft ruime kennis en ervaring in de media-, content-, platform- & sportindustrie. Met zijn sales en marketing profiel ben ik ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om Leading Courses door de volgende groeifase te loodsen. Als toekomstig lid van de raad van advies, zal ik Rik maximaal ondersteunen om verder te bouwen aan het succes van Leading Courses”.

Rik Ruts over zijn komst naar Leading Courses: “Ik heb in mijn golfcarrière op honderden golfbanen gespeeld in tientallen landen. Golfbanen liggen vaak op de mooiste plekken en het is altijd leuk en interessant om een nieuwe baan te spelen en te genieten van de omgeving en de beleving. Sinds 2013 gebruik ik Leading Courses om nieuwe banen te vinden,beoordelingen te lezen, mijn starttijd te boeken en na het spelen een beoordeling achter te laten. Het platform heeft de laatste jaren een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, zodat golfers niet alleen de juiste informatie over een golfbaan kunnen vinden, maar juist ook op steeds meer golfbanen een starttijd kunnen boeken. De komende jaren wil ik samen met het hele Leading Courses team nog meer golfers in Europa laten kennismaken met ons platform en hen faciliteren bij het boeken van een starttijd. Daarnaast zullen we blijven excelleren in de dienstverlening aan onze bestaande klanten, partners en bezoekers zodat onze impact
blijft groeien”.

Over Leading Courses
Leading Courses helpt golfers met behulp van honderdduizenden beoordelingen al ruim 10 jaar bij het vinden en spelen van de beste en meest geschikte golfbanen. De website en app geven informatie over meer dan 25.000 golfbanen wereldwijd. Leading Courses heeft meer dan 400.000 websitebezoekers per maand en biedt starttijden voor ruim 3.000 golfclubs in meer dan 20 landen. Daarmee is het Europa’s grootste community platform voor starttijden en golfbaanbeoordelingen. Voor golfbanen zorgt Leading Courses voor meer (nationaal en internationaal) bereik en omzet, waardevolle inzichten (trends/reviews) en mogelijkheden voor digitale en e-commerce oplossingen.