Dutch Open 2022

Rafa Cabrera Bello – Thomas Björn – Thorbjörn Olesen en Thomas Detry ook naar Dutch Open

De toernooidirectie van het Dutch Open heeft bij het sluiten van de markt de laatste namen bekendgemaakt voor de 102e editie van 26 tot en met 29 mei 2022 op Bernardus Golf. Naast de eerder genoemde Wiesberger, Pieters, Aphibarnrat en Veerman komt Thomas Detry en ook Ryder Cup sterren Thomas Björn, Rafa Cabrera Bello (foto) en Thorbjörn Olesen.

Invites gingen er onder andere naar de Nederlanders Lars van Meijel, Koen Kouwenaar, Rowin Caron, Dario Antonisse en Robbie van West. Longhitter Wilco Nienaber (Z-A) en Javier Ballesteros (zoon van Seve) kregen ook een wildcard.

Mix gelouterde spelers en jong talent
De door toernooidirecteur Daan Slooter aangekondigde spelers vormen een mooie mix van internationale topspelers en jong talent. Vooral de komst van de Spanjaard Rafa Cabrera Bello is verrassend, omdat hij al sinds 2015 niet meer in Nederland gespeeld heeft. Hij behaalde toen de zevende plaats in het Dutch Open, zijn beste prestatie van de zes keer dat hij aantrad. Sinds dat jaar heeft Cabrera Bello veel in Amerika gespeeld en won het Schots Open en het Spaans Open. Ook speelde hij voor Europa in de Ryder Cup van 2016, waarin hij ongeslagen bleef in de drie partijen die hij speelde.

Thomas Björn (Denemarken), vijftienvoudig winnaar op de Tour, was de succesvolle Ryder Cup captain in 2018 op Le Golf National, in Parijs. Zelf speelde hij drie maal in de Ryder Cup en drie keer won Europa. Deze week werd bekend dat hij bij de Ryder Cup 2023 vice-captain zal zijn van Henrik Stenson. Thomas Bjorn was drie keer Runner-up in een Major en had hierdoor vroeger de bijnaam ‘Major Tom’. Het is de vijfde keer dat Björn meedoet aan het Dutch Open.

Thorbjörn Olesen (Denemarken) won onlangs zijn zesde titel in zijn carrière op de DP World Tour. Het grote Deense talent was onderdeel van het winnende Europese team tijdens de Ryder Cup 2018 en maakt zijn eerste opwachting in het Dutch Open sinds 2015. Leuk feitje: In 2010 op de Challenge Tour verloor hij een play-off in het Tuscany Open van Floris de Vries.

Thomas Detry (België) won samen met Thomas Pieters de World Cup 2018 voor België. Detry heeft nog geen overwinning op de DP World Tour, maar dat is een kwestie van tijd. De combinatie van moeiteloze kracht, souplesse en een zeer goed kort spel gaat hem snel succes brengen. De baan van Bernardus Golf ligt hem, getuige de vierde plaats vorig jaar in het Dutch Open.

Nederland sterk vertegenwoordigd
Naast Joost Luiten, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel, die hun Tourkaart hebben, werden er ook wildcards gegeven aan vijf andere landgenoten. Die spelers zijn:
Lars van Meijel
Rowin Caron
Koen Kouwenaar
Dario Antonisse
Robbie van West

Over het Dutch Open
Het Dutch Open wordt in 2022 gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. De 102de editie van het Dutch Open vindt plaats van 26 tot en met 29 mei 2022. Het Dutch Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, ING Private Banking en TCS.