Dutch Open 2022

Topgolfers strijden met elkaar het weer en de baan op Dutch Open 2022

Op de voorlaatste dag van het Dutch Open 2022 werd er volop gestreden tegen elkaar, tegen de elementen en tegen de baan. Voor de derde opeenvolgende dag begint de ronde met nieuwe leiders: Matt Wallace en Victor Perez. Dat het op Bernardus Golf niet makkelijke was, is te zien aan de beste score. Die is nog steeds -10. Morgen, zondag 29 mei, wordt het ongemeen spannend in de strijd om een van de oudste trofeeën in de Nederlandse sport.

Wallace (foto) won vandaag twee slagen op de baan, Perez drie. Ricardo Gouveia viel terug naar -8 en Haotong Li maakte een vrije val (-4). Die twee gingen vandaag nog als de nummers één en twee de baan in. De beste score van de dag kwam op naam van David Law, Sebastian Soderberg en Scott Hend, alle drie met -4. Law sloeg vanwege het oneven aantal overgebleven deelnemers alleen af: in amper drie uur ging hij door de baan. De enige echte tegenvaller voor hem was wellicht de ‘nederlaag’ op de Beat The Pro-hole tegen de amateur.

Jagen

Victor Perez, een van de twee nieuwe koplopers, kijkt uit naar de dag van morgen. Dat hij de prooi is waar veel spelers op jagen, doet hem weinig. “Sommige jongens vinden het fijner om achter een nummer één aan te jagen, maar ik ben die liever de persoon die achterna gezeten wordt.”

Wallace bereikte vandaag misschien meer dan waar hij vooraf op had gehoopt. “Mijn doel was om dichter bij de leiders te komen. Nu ben ik zelf een van de leiders, dus kan ik alleen maar tevreden zijn.”

De Engelsman, die in zijn carrière vier toernooien won op de DP World Tour en zelfs drie in één jaar (2018), is de ervaren en te kloppen man volgens de kenners. Victor Perez heeft de ervaring van één overwinning: het Alfred Dunhill Links Championships in 2019.

Schaamte

Voor de twee overgebleven Nederlanders was het een zwarte dag. Joost Luiten schaamde zich diep voor zijn ronde in 79 slagen. “Het leek wel of ik vandaag voor het eerst golfde. Dit was mentaal heel zwaar. Het liefst was ik na 9 holes van de baan gestapt.”

Lars van Meijel had zich ook veel meer voorgesteld van vandaag. “Maar niets lukte. Nu je het me direct na de ronde vraagt: nee, ik kan me moeilijk opladen voor morgen. Maar dat komt wel weer. Ik wil het toernooi goed afsluiten.”