Reizen

Quinta do Lago pakt driedubbele overwinning bij de World Golf Awards

Quinta do Lago pakt driedubbele overwinning bij de World Golf Awards

‘Beste golflocatie van Europa’, ‘Beste golfbaan van Europa’ en ‘Beste golfbaan van Portugal’.
Quinta do Lago, het wereldberoemde resort in Zuid-Portugal met drie sublieme golfbanen, heeft maar liefst drie belangrijke onderscheidingen ontvangen bij de World Golf Awards 2023. Naast de eer voor Quinta do Lago om ‘Beste golflocatie van Europa’ te worden genoemd, is ook de befaamde South Course opnieuw bekroond als ‘Beste golfbaan van Portugal’ en voor het tweede jaar op rij als ‘Beste golfbaan van Europa’.

In 2022 vierde Quinta do Lago zijn 50-jarig bestaan. Het succes bij de World Golf Awards is een bekroning voor het voortdurende streven van Quinta do Lago naar perfectie en duurzaamheid, en bevestigt zijn positie als Europees topresort voor golfers. Het land Portugal werd zelfs onderscheiden als ‘Beste golfbestemming van de wereld’ en voor het tweede opeenvolgende jaar als ‘Beste golfbestemming van Europa’.De World Golf Awards, dit jaar gehouden in het exclusieve Rixos Premium Saadiyat Island Resort in Abu Dhabi, geven erkenning aan uitmuntendheid in de golfwereld. De recente successen van Quinta do Lago bevestigen de status van deze golflocatie als een van de meest exclusieve en vooraanstaande locaties in Europa.Het is geen verrassing dat de South Course opnieuw is uitgeroepen tot de beste golfbaan in Portugal en ook de titel ‘Beste van Europa’ heeft gewonnen. De South Course, één van de drie prachtige golfbanen van Quinta do Lago, onderging in 2021 een uitgebreide renovatie dankzij een investering van €7 miljoen. De overwinning bij de World Golf Awards is de kroon op het werk en de beloning voor de voortdurende verbeteringen in een streven naar perfectie.  Deze eer is meer dan verdiend voor degenen die bekend zijn met de par-72 lay-out die al acht keer het Portugese Open heeft gehost.

Quinta do Lago heeft niet stil gezeten tijdens de Covid-19 pandemie. In die periode heeft het de South Course gerenoveerd als onderdeel van een grootschalige vernieuwing van het hele resort, waarbij het zijn positie als toonaangevende golf en lifestyle bestemming in Europa heeft versterkt. De renovatie van de South Course demonstreert de inzet van het resort voor duurzaamheid en omvat verbeteringen aan elke fairway, bunker, tee en green op alle 18 holes. Verbeterde irrigatie en een overstap naar nieuwe grassoorten hebben de waterefficiëntie op de baan aanzienlijk verbeterd en bijgedragen aan het verminderen van verspilling.

Dit groene beleid van Quinta do Lago is niet beperkt tot de South Course, maar strekt zich uit tot de andere twee 18-holes kampioenschapsbanen van het resort – de North Course en Laranjal. Hierbij wordt ingezet op versterking van biodiversiteit, vermindering van plasticgebruik en de productie van huisgeteelde groenten en fruit.

Quinta do Lago heeft een reputatie als pionier in duurzame golfsport en duurzame vakanties, en deze recente prijzen bevestigen dat de groene aanpak het hoge niveau kan bieden dat veeleisende gasten verwachten.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zei over de overwinning: “We zijn verheugd om deze prestigieuze prijzen te ontvangen, en ze moedigen ons aan om voortdurend uitmuntendheid te blijven bieden op het gebied van golf en gastvrijheid. Bij Quinta do Lago streven we er altijd naar om golfers een onvergetelijke ervaring te bezorgen op een van de meest pittoreske locaties van Europa. Het is een ware eer om erkend te worden als de beste golflocatie van Europa.”

​Quinta do Lago staat bekend als een toonaangevende golf en lifestyle bestemming in Europa. Naast de drie gewaardeerde 18-holes golfbanen en eersteklas faciliteiten, waaronder de enige Paul McGinley Academy ter wereld, biedt het resort ook het ultramoderne sportcentrum The Campus, dat openstaat voor topsporters en gasten van alle niveau’s om hun vaardigheden te verbeteren. Gasten van Quinta do Lago zijn er welkom om te genieten van een levensstijl van gezondheid, fitness en wellness. Het hoogwaardig aanbod bestaat onder meer uit een sportschool, tennis- en padelbanen, zwembad, fietsen, voetbal, groepslessen en personal training, herstelsuites en sportrevalidatie.

Gasten die verblijven in het prachtige resort van ruim 800 hectare in de Algarve kunnen culinair genieten van 14 uitstekende restaurants. Het is mogelijk om een villa of een appartement te kopen of te huren, of te verblijven in het sympathieke boetiekhotel The Magnolia Hotel dat unieke Stay & Play pakketten aanbiedt. Met zijn idyllische ligging aan een van de mooiste natuurlijke regio’s van Europa, biedt Quinta do Lago de perfecte plek om te ontspannen en te genieten.

www.quintadolago.com