Challenge Tour

Marco Penge aan de leiding in Mallorca en Lars van Meijel op +4 maar moet nog wat holes!

Marco Penge aan de leiding in Mallorca en Lars van Meijel op +4 maar moet nog wat holes!

Mallorca, Spanje – De golfwereld was getuige van een intense strijd op de Club de Golf Alcanada in Port d’Alcúdia, Mallorca, waar een zware storm de spelers tot het uiterste dreef. Maar te midden van de woedende elementen, stond Marco Penge als een rots aan de leiding, met een indrukwekkende openingsronde van drie onder par (69).

Lars van Meijel en talloze anderen ondervonden de volle kracht van de storm, wat resulteerde in een +4 voor Lars met nog twee holes te gaan, en een 31e plaats in het klassement. Het was een dag die de vaardigheden en vastberadenheid van elke golfer op de proef stelde.

Marco Penge, een Engelse golfer, liet zien dat hij de elementen aankon. Hij opende met twee birdies op de eerste negen holes, wat hem de turn deed maken met een score van twee onder par. Maar wat volgde was een golfervaring die de grenzen van geduld en doorzettingsvermogen testte, met vier birdies, een bogey en zelfs een double-bogey op de resterende holes. Dit bracht hem op de eerste plaats, slechts één slag voor op Benjamin Follett-Smith uit Zimbabwe en de Fransman Tom Vaillant, die nog twee holes moeten spelen in de eerste ronde.

Penge, die momenteel op de 24e plaats staat in de Road to Mallorca Rankings, heeft veel te winnen. Als hij deze week weet te winnen, zou hij maar liefst 22 plaatsen stijgen naar de tweede plaats en daarmee zijn speelrechten voor de DP World Tour in 2024 veiligstellen.

“Ik ben blij met het vervolg van de week,” zei Penge. “De wind hier vandaag is behoorlijk waanzinnig. Om onder de 70 te eindigen en zelfs onder par te eindigen, is een behoorlijke prestatie, en ik ben blij met het vervolg van de week.”

Hij voegde eraan toe: “Geduld is cruciaal. Je moet gewoon knokken en het zo goed mogelijk zien door te komen. Iedereen zal slechte slagen maken in dit weer, maar het draait erom dat je het accepteert en doorgaat.”

Naast Penge streden andere getalenteerde golfers dapper tegen de storm. Ierland’s Conor Purcell staat momenteel vierde met één onder par, terwijl de Zuid-Afrikaan JJ Senekal, de Italianen Lorenzo Scalise en Francesco Laporta, de Duitser Max Rottluff en de Zweed Jesper Svensson de vijfde plaats delen op hetzelfde niveau.

Jesper Svensson staat momenteel geprojecteerd om bovenaan de Road to Mallorca Rankings te eindigen, terwijl Lorenzo Scalise drie plaatsen zou stijgen naar de derde plaats als hij zijn positie op het leaderboard handhaaft.

De spanning blijft hoog in de Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door The R&A. De afronding van de eerste ronde begint om 8:00 uur lokale tijd op vrijdag, waarbij de tweede ronde niet eerder dan 10:00 uur zal beginnen. De komende dagen zullen ongetwijfeld nog meer spannende golfmomenten opleveren, terwijl de spelers de uitdagingen van de weersomstandigheden blijven trotseren.