Het eerste golfnieuws

Qualifying School: alleen Derksen door naar laatste fase

ImageJammer genoeg is ook Hayo Bensdorp (foto) er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de laatste fase van de Qualifying School. Bensdorp maakte op de baan van St Cyprien in Frankrijk 74, 79 en 78 slagen en dat waren er 4 teveel. Eerder moest hij het in het toernooi opnemen tegen een felle wind en moest hij ?s ochtends zijn ronde van de vorige dag nog afmaken voordat hij aan de nieuwe kon beginnen. Misschien heeft dit allemaal er toe bijgedragen dat het zijn spel er niet beter op werd.

Voor Robert Jan Derksen verliep het toernooi gunstiger, met 66, 68 en 69 slagen plaatste hij zich in Spanje op de golfbaan van Peralada voor de finale van de Qualifying School. Hij eindigde op de gedeelde 11e plaats.

Eerder moesten wij afscheid nemen van St?phane Lovey en Ralph Miller; zij waren niet in staat om hun kans om in de finale te mogen spelen te verzilveren.

Guido van der Valk doet ook aan de finale van de Qualifying mee, hij heeft zijn Challenge Tour kaart al op zak en hoopt die in een kaart voor de lucratievere European Tour om te zetten. Tijdens de finale krijgt hij gezelschap van Derksen.