Het eerste golfnieuws

Nieuwe golfbaan dicht bij Schiphol

ImageSchiphol Real Estate BV en BurgGolf Schiphol BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de realisatie en exploitatie van een golfbaan en clubhuis. Dit project zal worden gerealiseerd bij Nieuwe Meer, langs de A9 ten noorden van de luchthaven Schiphol.

BurgGolf Schiphol BV zal naar verwachting in de eerste helft van 2003 starten met de bouw van de golfbaan zodat het complex in de tweede helft van 2004 in gebruik kan worden genomen.

BurgGolf Schiphol BV is een exploitatiemaatschappij die onderdeel uitmaakt van de keten van BurgGolfbanen, de grootste golfbaan-exploitant in Nederland. Zij neemt deze investering voor haar rekening en wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van het golfcomplex.

De ontwikkeling van het terrein tot een hoogwaardige locatie met een combinatie van golfterrein en luxe hotel is een initiatief van Schiphol Real Estate BV. Deze vastgoeddochter van Schiphol Group is eigenaar van de gronden die ruim 70 hectare beslaan. Het project draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Schiphol tot AirportCity, waar 24 uur per dag zowel zakelijke als recreatieve diensten en faciliteiten worden geboden aan passagiers, bezoekers en Schipholbedrijven.

De golfbaan krijgt 18 holes met driving range naar een ontwerp van de Belgische golf-baanarchitect Bruno Steensels. Een clubhuis met voorzieningen zoals een restaurant, business lounge en golfshop maken onderdeel uit van het complex. De geheel overdekte driving range zal verbonden zijn met het clubhuis. De golfbaan richt zich op bedrijven en particulieren op en rond Schiphol, Amsterdam en de regio; maar ook overstappende passagiers en particulieren kunnen gebruik maken van het complex.

De golfbaan zal voldoen aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Golffederatie. Tevens wordt gestreefd te voldoen aan de kwaliteitseisen van de European PGA Tour om in de toekomst grootschalige internationale toernooien te kunnen accommoderen.

Op het terrein zal tevens een ?viersterren-plus? hotel met ongeveer 400 kamers en bijbehorende vergaderfaciliteiten ontwikkeld worden. De onderhandelingen hiervoor zijn momenteel gaande.