Het eerste golfnieuws

Montgomerie en Langer delen de titel van het Volvo Masters

ImageColin Montgomerie en Bernhard Langer zijn in het Volvo Masters beiden winnaar geworden van de titel. Eerder waren de twee spelers gelijk ge?indigd met een score van -3 en moesten zij in een play-off bepalen wie zich de winnaar van het toernooi mocht noemen.

De spelers begonnen op hole 10 met hun eerste play-off hole en het werd al aardig donker. Beiden maakte hun par en toen zij op de afslagplaats van de 18e stonden was het te donker om nog een bal te slaan. Na snel overleg van de toernooiorganisatie en de sponsors werd besloten dat beide spelers de winst en de titel mochten delen.

Eerder was Montgomerie na afloop van zijn ronde nog aangesproken door toernooidirecteur David Garland. Hij zou op de 16e hole zijn putt naar de hole, die te kort was, al voordat de bal stil lag te hebben uitgeholed en dat mag niet. Montgomerie moest mee naar de regiekamer waar de opnames gemaakt worden en na bestudering van de band kon men geen fout waarnemen. Montgomerie was echter erg boos om het voorval en kon het moeilijk van zich afzetten.

Na afloop waren Langer en Montgomerie erg duidelijk: ?De overwinning behoorde ons beide toe, wij speelden allebei geweldig en dat moet beloond worden?, aldus Langer.

Montgomerie heeft sinds 1992 ieder jaar wel een toernooi gewonnen, Langer kon zijn 42e overwinning vieren.

De Nederlanders Maarten Lafeber en Rolf Muntz eindigden op de 13e respectievelijk de gedeelde 39e plaats. Lafeber had voor de 72 holes 69, 72, 75 en opnieuw 75 slagen nodig en eindigde op +7. Opnieuw waren het hole 15 (dubbel bogey) en hole 17 (dubbel bogey) die zijn score boven par brachten.